HomeFeaturedFocusNokia închide capitolul Symbian cu 808 PureView

Nokia închide capitolul Symbian cu 808 PureView

image

Săptămâna trecută Nokia anunțat raportul financiar pe Q4 2012 și pare că viitorul reîncepe să fie luminos după decizia de a folosi sistemul de operare Microsoft Windows Phone pentru produsele sale prezente și viitoare. În același raport Nokia confirmă oficial că nu va mai folosi sistemul de operare Symbian și că 808 PureView a fost ultimul smartphone din seria Symbian.

“Pe parcursul tranziției către Windows Phone în 2012 am continuat să livrăm aparate cu Symbian” a anunțat Nokia. ”808 PureView un aparat ce arată tehnologia noastră în domeniul imagisticii, ce a venit pe piață la mijlocul lui 2012 a fost ultimul aparat Symbian de la Nokia”

Nu ar trebui să fie nimic spectaculos în anunț, decizia de a renunța complet la Symbian fiind anunțată cu mult timp în urmă. În același timp, cîteva zvonuri dau ca foarte posibil un viitor Windows Phone care să folosească tehnologie PureView îmbunătățită. Așa că Nokia nu renunță la tehnologie ci doar la sistemul de operare și pare că are de câștigat în urma alianței cu Microsoft.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep