HomeFeaturedFocusNokia raportează un succes notabil în vânzările de Lumia

Nokia raportează un succes notabil în vânzările de Lumia

nokia-lumia-920-and-lumia-820-635

Comunicatul prin care se afirmă acest lucru, este unul adresat investitorilor și are menirea de a arunca o lumină optimistă asupra evoluției companiei finlandeze. Tocmai de aceea, accentul cade pe cifra record de vânzări pentru modelele Lumia în ultimul trimestru al lui 2012, așa cum titrează și cei de la The Verge.

Cifră care a ajuns la 4.4 milioane de bucăți vândute, depășind astfel cu 1.5 milioane de bucăți trimestrul anterior. Având în vedere că și în vânzările de telefoane există o sezonalitate, evoluția este oarecum normală. Mai mult, cifrele se referă la toate modelele de Lumia, nu doar la 920, astfel că succesul care se dorește a transpare din comunicat, depinde destul de mult de ponderea pe care aparatele top din gama Lumia o au în cifra de vânzări.

Partea bună din tot comunicatul este cea care se referă la scăderea numărului de telefoane care operează cu Symbian, și anume 2.2 milioane de bucăți în trimestrul analizat. Se vede și din partea cumpărătorilor o orientare dinspre sistemul de operare care a atârnat ca o piatra de moara de gatul Nokia, înspre ceva mult mai de succes.

5 COMENTARII

  1. E foarte clar că Nokia a tras prin Lumia vânzările de Windows Phone în mare parte din 2012. Poate că asta se va întâmpla și în 2013 dacă nu cumva Nokia ajunge la concluzia că în loc să ia bani de la Microsoft o să înceapă să îi plătească licențe ca să poată vinde … Android :).

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep