HomeFeaturedFocusStudiu: Unul din patru telefoane vândute în 2012 a fost Samsung

Studiu: Unul din patru telefoane vândute în 2012 a fost Samsung

statsandstuf

Este doar unul dintre aspectele interesante care reies din ultimul studiu realizat de Strategy Analytics. Chiar dacă piața de telefoane nu a înregistrat o creștere spectaculoasă în comparație cu anul anterior, ponderea pe care smartphone-urile o dețin în numărul total de telefoane a crescut.

Astfel, din 1,6 miliarde te telefoane vândute în 2012, 700 de milioane au fost de tip smartphone. Performerii acestei categorii sunt Samsung, Apple și surprinzător, Nokia.

Se pare că Nokia încă excelează la terminalele obișnuite, pentru că pe zona de smartphone este cu mult în urma celorlalți doi competitori. Oricum, evoluția față de 2011 nu este una fericită pentru compania finlandeză. Din același studiu putem vedea cum producătorii din China încep să amenințe pozițiile din vârful ierarhiei, avantajați de apartenența la piața cu cel mai mare potențial în acest domeniu.

Este evident încă odată că, dacă cumva acest lucru nu s-a întâmplat deja, smartphone-ul tinde să devină un produs de masă, iar telefoanele mobile așa cum le știam acum câțiva ani, folosite doar pentru convorbiri, devin istorie.

3 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep