HomeFeaturedFocusAglomerație de super-eroi: preview Marvel Heroes

Aglomerație de super-eroi: preview Marvel Heroes

1920x1200_mh_poster

Acum câțiva ani, mai mulți de cât îmi pot aminti cu siguranță, Gazillion Entertainment și Marvel anunțau un parteneriat prin care compania cea dintâi va produce și publica MMO-uri bazate pe proprietățile companiei celeilalte. Nu era prima oară când se făcea un astfel de acord, Cryptic lucrând în ere de mult apuse la propriul MMO bazat pe super-eroii universului Marvel. Anularea acestuia a dus la crearea lui Champions Online și, pentru mult timp, la absența unui MMO în care Omul de Fier, Omul Păianjen și un fel de bursuc furios cu gheare lungi să se poată perinda alături în aventuri împotriva a diverși indivizi cu nume prevestitoare de rău. De când a fost făcut acordul cu Gazillion, doar un singur joc a fost lansat care să se folosească de eroii cu pricina, Marvel Super Hero Squad, nu tocmai alegerea la care se aștepta chiar toată lumea. De fapt, alegerea la care se aștepta absolut nimeni, dar hei, există un public, trebuie să existe și un produs. Sărim peste câteva duzini de luni și ajungem la anunțul pe care vroia să îl audă toată lumea, un MMO Marvel făcut pentru un public ceva mai adult. Poate nu cu mult, dar destul încât să nu fie nevoie ca personajele toate să fie înlocuite cu versiuni de jucărie. Era Marvel Universe. Mai sărim peste câteva luni, iar Marvel Universe devine Marvel Heroes.

SS_1920x1080_pax2012-3

Indiferent de asta, jocul se află acum în dezvoltare, fiind în stadiul de Closed Beta. Se află în această stare de aproape 5 luni, iar informațiile au venit mai mult cu țârâita, aproape de parcă producția ar decurge lent. Bine, asta nu contează prea mult, fiindcă jocul se bucură de două calități anume. Este un MMO, ceea ce înseamnă că nu are o formă finală, și este gratuit, așa că de îndată ce iese din Closed Beta, este lansat. Gazillion vrea să abordeze conceptul de joc gratuit într-un mod destul de direct. Nu trebuie să plătești pentru a debloca nimic. Totul este disponibil de la început. Toate personajele, toate nivelurile, toate locațiile, toate puterile, tot conținutul este gratuit. Ce exact vor vinde pentru a rămâne pe profit, în afara convenienței, nu este clar. Probabil costume speciale, acestea fiind o componentă importantă a jocului, însă nu una ce va fi exclusivă pentru un sistem cu plată. Merge aproape pe modelul League of Legends, doar că nu ține nici la haine.

SS_1920x1080_pax2012-2

Și despre ce exact este vorba în acest joc? Ei bine, dacă ați văzut filmul The Avengers, sau Captain America, sau măcar finalul lui Thor, probabil știți de existența unui anume cub. Acesta pică în mâinile lui Doctor Doom, un individ cunoscut pentru multiplele sale planuri malefice de a cuceri lumea. Acele planuri care tot eșuează de vreo jumătate și ceva de secol. Alături de câțiva alți indivizi neplăcuți din universul Marvel se pune pe treabă pentru a crea probleme majore pentru toată lumea, așa că jucătorul ia rolul unui erou cu scopul de a-l împiedica. Ce erou? Ei bine, nu oricare, numărul lor fiind limitat. Momentan au fost anunțați 26 dintre ei, marea majoritate fiind cunoscuți din Avengers și din X-Men, cu adiția unor personaje ceva mai periferice (cel puțin în percepția cuiva neinteresat de benzile desenate), ca: Daredevil, Deadpool, Miss Marvel, Luke Cage… Rocket Raccoon… și…Squirrel Girl. Vă jur că n-am inventat ultimele două, sunt personaje din universul Marvel, și vor fi jucabile la fel ca Wolverine, Iron Man, The Hulk, The Thing, și toți ceilalții.

8_Hero_Wolverine-vr8

Acum vine problema, toată lumea va dori să joace cu Wolverine, garantat. Vor putea face asta? Sau va fi o limită de câte unul pe server, iar serverele vor fi foarte, foarte mici? Da, vor putea face asta. Cum se explică prezența unei armate de Logani furioși? Sunt benzi desenate, explicația ar fi probabil mult prea ridicolă pentru a ne mai deranja cu una.

Esența este că vei avea un Wolverine, vecinul va avea unul, și tot așa, însă nu trebuie să aveți exact același Wolverine, pentru că personajele au arbore de talente. Poți căpăta treptat abilități noi, la început unele destul de generale, urmând ca pe la nivelul 20 să începi să te specializezi. În esență, nu vei putea fi varianta completă a personajului pe care îl știi. Ce exact înseamnă asta pentru Wolverine, nu știu, dar s-a dat Iron Man ca exemplu, fiind posibilă accentuarea unei componente a armurii sale, ca o anumită armă, sau scuturi și-așa mai departe. Nu trebuie să te limitezi la un singur personaj, toate fiind disponibile pe măsură ce le obții prin diverse acțiuni din joc. Adăugând la diversitate vin și costumele. Le vei găsi pe bucăți, răsfirate pe la misiuni și inamici, dar nu le vei putea purta până nu sunt complete. Unele vor fi clasicele din erele antice ale personajelor, din câte un viitor alternativ, precum și câteva creații noi pentru care studioul a primit aprobare de la Marvel. Personajele vor mai fi diferențiate între ele și prin simpla mecanică de funcționare a fiecăruia în parte. Nu în sensul că un Wolverine va funcționa altfel decât cel al vecinului. Asta se leagă de ceva ce devine oarecum enervant la MMO-urile cu super-eroi, de obicei nu prea contează ce ai ales, fiindcă cu toții funcționează exact la fel.

IGN_03_SpiderMan_FINAL

Marvel Heroes va încerca să remedieze asta, prin implementarea unor metode multiple prin care eroii își adună resursele necesare pentru folosirea abilităților. Da, este o idee furată din Diablo 3. Deși, dacă ai sta să te gândești, multe aspecte ale jocului sunt luate din Diablo în general, și nu prin coincidență. David Brevik, co-fondator al Blizzard North, individ care i-a dat lui Diablo numele, recent înjurat de Jay Wilson, este președintele companiei Gazillion. Iar înainte de asta, lucra cu echipa ce se ocupă efectiv de Marvel Heroes. Ca urmare, jocul ia forma unui RPG orientat pe acțiune ce funcționează cam așa cum vă așteptați să funcționeze. Mișuni cu șoarecele pe ecran, dai click pe fiecare inamic până moare, mai arunci și cu altceva în ei în afară de atacul standard, colectezi ce phat loot pică de la ei și repeți procesul până când îți dai seama că ai făcut o gaură în mouse. Diferența este că totul se petrece într-un mediu oarecum persistent, în care ți se pot alătura alți jucători, ce vor controla proprii lor super-eroi.

SS_1920x1080_pax2012-5

Nu există tocmai o lipsă de astfel de jocuri pe piață în acest moment. Amuzant chiar, pentru că atunci când a fost anunțat primul MMO Marvel (deși avea o cu totul altă formă), cam singurul lucru care să se apropie de Diablo era Titan Quest, iar într-un an avem Diablo 3 ce este un semi-MMO, Torchlight ce se poate preface că este unul foarte limitat, Path of Exile ce este unul de-a binelea, un Grim Dawn pe drum, ce nu este un MMO, dar ce mai contează fiindcă stilul de joc este același. Singurul avantaj clar al lui Marvel Heroes este tocmai asta, eroii Marvel. Desigur, nu ar strica nici dacă nivelul de calitate al jocului va fi unul ridicat, ceva nu tocmai indicat de ultima sa prezentare, dar până când va fi lansat, tot este timp. Cât timp, nu pot să vă spun, fiindcă nu are o dată de lansare. Dacă sunteți interesați să participați la beta test, vă puteți înscrie pe pagina oficială a jocului.

Material preluat de pe www.games-arena.ro

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep