HomeFeaturedFocusBiblioteca Digitală, colecție de ebook-uri și audiobook-uri cu conținut românesc

Biblioteca Digitală, colecție de ebook-uri și audiobook-uri cu conținut românesc

poza 2

Că tot discutăm din ce în ce mai mult despre tehnologie, tablete și smartphone-uri e bine să știm că începem să avem și conținut localizat, în special pe partea de ebook și audiobook-uri pe aceste platforme. Și nu mai trebuie să ne ”mulțumim” cu titlurile în engleză din literatura universală.

Vodafone și Editura Humanitas continuă proiectul ”Biblioteca Digitală” printr-o sesiune interactivă de autografe digitale, dat luni seara (11 februarie) în Vodafone Experience Store din AFI de către scriitorul Mircea Cărtărescu pe editia digitala a celei mai recente carti ale sale, “Ochiul caprui al dragostei noastre”.

În momentul de față în proiectul Biblioteca Digitală există peste 500 de titluri în format ebook sau audiobook, oferite cu sprijinul Humanitas și elefant.ro.

Biblioteca Digitala Vodafone este disponibila in doua locatii: in pasajul nou din statia de metrou Piata Victoriei (M2) si in Vodafone Experience Store, din AFI Cotroceni. Pentru cea de-a doua editie a Bibliotecii Digitale, proiectul a beneficiat si de sustinerea librariei online elefant.ro. Biblioteca Digitala Vodafone dispune acum de sute de titluri noi: 12 carti integrale, fascicule din peste 500 de titluri noi de carti, plus fragmente audio din 10 audiobook-uri aparute la Editura Humanitas.

Descărcarea unui titlu se face prin scanarea unui cod QR aflat pe cotorul cărților din biblioteac digitală și este gratuită indiferent de ISP-ul folosit pentru conexiunea la net – gratuită în sensul că nu se cer bani pentru acces, că traficul de date rămâne supus rigorilor abonamentului folosit.

poza 1

Mai multe detalii despre Biblioteca Digitală găsiți și pe www.bibliotecapemobil.ro. Cine vrea materialul complet în format electronic, va fi trimis către website-ul editurii Humanitas sau către librăria online elefant.ro, de unde vor putea cumpăra titlul respectiv.

Din lista autorilor disponibili in “Biblioteca Digitala Vodafone” fac parte atat scriitori romani, cum ar fi Mircea Cartarescu, Neagu Djuvara, Gabriel Liiceanu, Radu Paraschivescu, Ioan Petru Culianu, Ioan S. Pop, Gellu Naum, Filip Florian, Octavian Paller sau Oana Pellea, cat si scriitori straini cum ar fi Haruki Murakami, David Lodge, Nikos Kazantzakis, Paulo Coelho, C.S Lewis, Lev Tolstoi, Jonathan Safran Foer, Mihail Bulgakov, Anna Gavalda, Ian McEwan etc. Iubitorii de carte digitala pot acum sa descarce 10 titluri de carti si sa le citeasca integral pe telefonul mobil. Din lista cartilor integrale disponibile in biblioteca digitala fac parte: “Viata mea pe net” (Alexandra Ares), “Carabusul de aur si alte povestiri” (Edgar Allan Poe), “Jucatorul” (F.M.Dostoievski), “Celalalte povestiri de dragoste” (Lucian Dan Teodorovici), “Blogstory” (Nora Iuga), “Baieti de gasca” (Dan Lungu), “Prin perdea” (Aurora Liiceanu), “Jane Eyre” (Charlotte Bronte), “Imblanzitorul apelor” (A.R. Deleanu), “Romeo si Julieta” (William Shakespeare), “Mostenirea familiei Kurt” (Bjornstjerne Bjornson), “Manastirea din Parma” (Stendhal).

În categoria audiobook-urilor sunt incluse fragmente din 12 cărți audio, apărute la Editura Humanitas Multimedia: “Prabusirea casei Usher” (Edgar Allan Poe), “Mantaua” (N.V.Gogol), “…de dragoste, de razboi, de moarte, de unul singur” (Grigore Lese), “Cei morti” (James Joyce), “Revolta maselor” (Jose Ortega y Gasset), “Moartea lui Ivan Ilici” (Lev Tolstoi), “Toate diminetile lumii” (Pascal Quignard) sau “Luni sau marti” (Virginia Woolf).

poza 3

Oare vor face astfel de proiecte să ne revină pasiunea pentru citit conținut de calitate și nu doar presă ieftină și de scandal?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep