HomeFeaturedFocusO vulnerabilitate, mai multe victime: Twitter, Facebook și acum Apple.Cine urmează?

O vulnerabilitate, mai multe victime: Twitter, Facebook și acum Apple.Cine urmează?

image

Wow. Deși Facebook a anunțat vineri că odată cu rețeaua proprie și alte companii au căzut mai mult ca sigur victime atacurilor unor hackeri nimeni nu s-a gândit că printre cei vizați s-ar număra și … Apple?

Din nou, server-ele au fost accesate, datele nu au fost compromise. Mesajul clasic, de liniștire a publicului – doar nu se poate apuca nici Facebook și nici Apple să spună public că cineva s-a plimbat nestingherit prin rețelele lor și a citit cam ceea ce a vrut de acolo.

De vină e tot vulnerabilitatea Java folosită și în cazul Facebook, ce apare nou este că sunt șanse mari ca în spatele atacurilor să fi stat o divizie specială a forțelor armate chineze. Nu neg, doar că îmi sună a conspirație de pe vremea războiului rece în care orice era nasol venea de la ruși. Acum totul vine de la chinezi – stați puțin. CHIAR totul vine de la chinezi. Dacă ne dau produse hardware, de ce nu ar fi în stare să facă și software? Sau măcar să îl fure …

Oricum, după ce a recunoscut că au fost probleme cu rețeaua proprie cei de la Apple au promis că vor reveni cu un update pentru Mac OS care să blocheze cumva vectorul de atac pe Java.

Mă întreb cine urmează pe listă?

via rrw

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep