HomeFeaturedFocusProgramul 4Afrika, sau cum să îți crești artificial cota de piață

Programul 4Afrika, sau cum să îți crești artificial cota de piață

huawei4afrika

Când am citit materialul celor de la TheVerge despre programul 4Afrika, derulat de Huawei împreună cu Microsoft, am trecut prin niște stări de supărare din care încă mai încerc să ies. Vorbim despre lansarea exclusivă a unui model customizat al lui Huawei Ascend W1 pe mai multe piețe din… Africa.

Dacă mă întrebați care este acea caracteristică a piețelor din Angola, Egipt, Coasta de Fileș, Kenia, Maroc, Nigeria sau Africa de Sud, care le face atât de deosebite pentru Microsoft, în primă fază aș fi tentat să vă spun că nu știu. Dar știu, și de aceea ma apucă supărările. Aruncați pe oricare din aceste piețe un telefon de ultimă generație, cu caracteristici tehnice deloc de lepădat, la prețuri de 199 dolari, și o să se vândă ca pâinea caldă. Și ghici cine o să aibă o cotă de piață frumușică de tot în aceste țări? Și probabil și la nivel global se va putea observa o creștere. Pam-pam!

Supărarea cea mare nu vine însă din această acțiune a celor de la Microsoft, care afirmă că este doar un prim pas la campaniei 4Afrika, și că vor mai urma și alte telefoane în acest program, ci din faptul că mi-aș dori o acțiune asemănătoare și pe meleagurile noastre. Știu că piața de aici nu prezintă potențialul de creștere ca al celor din Africa (în vreo două țări prinse în acest program încă mai mocnesc focurile războaielor civile), dar tare mi-aș dori și eu un Huawei Ascend W1 la 199 dolari fără conectare. Și nu știu de ce, dar aș băga mâna în foc că vom avea alt preț pentru el!

8 COMENTARII

  1. Ai dreptate…combinatie exploziva-maniaco-depresiva.
    Mai, eu tot nu m-am dumirit…chit ca ieri am citit toata ziua…aia ii gaina sau clota?

  2. @Cristi dam…se vede ca mi-am uitat ochelarii acasa…
    Nu nu, 50 la conectare deja imi pare enorm. Nu de alta…dar la 199 USD sa am untelefon care nu stie nimic in afara de telefonie, oleaca de browsing si consum de resurse…si nici macar pach-uri nu primesc fara sa trebuiasca sa introduc CD-ul de instalare…imi pare enorm.
    Probabil ii ok cu un leu la abonamente de 5-8 euro

  3. @Ioane amu sincer…si 199 USD pentru un telefon cu Windows imi pare enorm. Poate un 50-70 USD la liber pare mai rezonabil. Nu de alta…dar care-s sansele sa-l poti folosi intre doua reboot-uri?

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep