HomeFeaturedFocusThe Epiphany One Puck pune în practică sloganul: o bere rece te...

The Epiphany One Puck pune în practică sloganul: o bere rece te umple de energie!

onepuck1

Dacă nu pe tine, cu siguranţă telefonul tău. Pe lângă rolul de încărcător cu totul special pe care îl are, The Epiphany One Puck are un merit muuult mai mare: oferă scuza perfect justificată pentru încă o bere rece. Păi mai gasiţi-mi voi una! Poate cei ce suferă cu rinichii săi mai scape la o bere în plus, invocând efectele curative.

Ingineria despre care am citit prin intermediul celor de la Cnet, transformă energia termică primită de la un recipient în energie electrică, cu ajutorul căreia îţi încarcă telefonul. Aflat deocamdată în stadiul de prototip, The Epiphany One Puck are avantajul că poate face acest lucru folosind atât recipientele de băutură calde, cât şi pe cele reci. Fiecare dintre acestea fiind folosite pe una din cele două feţe ale suportului pentru pahar. Ca să nu fim acuzaţi de vreo urmă de misoginism, haideţi să alocăm partea pentru băuturile cald unei ceşti de cafea aburinde sau a uneia de ceai. Astfel device-ul nostru se poate folosi şi de către doamne şi domnişoare.

Aşa cum am spus, este deocamdată în stadiul de prototip, dar proiectul este lansat în Kickstarter şi nu cred că va avea dificultăţi în a strânge bugetul necesar pentru a trece la producţia de serie. Şi atunci când va fi disponibil pentru oricare dintre noi, va suna atât de firesc un: „Draga mea, ies cu băieţii în oraş la vreo două beri reci, să ne încărcăm bateriile… la telefoane!”

 

 

3 COMENTARII

  1. @thundermar se poate (parca-i spune efectul sebeck…n-am chef sa ma goagal…)…curiosity (rover-ul de pe marte) ii asa alimentat. Doua metale nu’s cum lipite, unul expus la caldura si unul la rece…determina deplasarea electronilor din spre zona calda spre zona rece (caldura mareste agitatia electronilor…iar prin jonctiunea sar electronii ca nebunii spre zona rece). Eficienta ii foarte mica (sub 10%). Sunt si ceva sateliti alimentati asa.

  2. Conform unuia din principiile termodinamicii, eu stiam ca nu se poate transforma direct energia dezordonata (caldura) in energie ordonata (curent), cu exceptia transformarii intermediare in energie cinetica (gen rotatia turbinelor in termocentrale).

  3. Misto de tot ideea…doar ca are ceva mici hibe;
    A) ii cu motor sirling (motorul asta ii o combinatie intre motorul cu aburi si rigider…da…nu radeti…foloseste principiile din frigider si motorul cu aburi. Mai exact, ii un cilindru cu unu/doua pistoane. Cand un capat ii ii incalzit…o parte (care-i comprimata)…se dilata gazul si impinge un piston…care comprima gazul in alta parte…gazul se raceste…si scade presiunea. Gazul in partea cealanta…se incalzeste…creste presiunea si impinge pistonul la loc…etc). Partea buna ii, daca ai un gaz in cilindur ce nu se lichefieaza la -200 grade…atunci motorul o sa-ti functioneze si la -200 grade). Partea rea? Ii o mecanica extrem de finuta si sensibila. Nu-l recomand nimanui sa-l scape pe jos.
    B) Nu o sa furnizeze foarte multa energie (ma cam indoiesc ca un smartphone o sa fie incarcat intr-un timp rezonabil…nu’s daca asta-i un lucru rau…macar ai o justificare cand te intorci acasa la 2 noaptea: draga…s-a incarcat telefonul foarte greu)
    C) Transforma caldura in lucru mecanic iar lucru mecanic in electricitate. Partea cu lucru mecanic macam zgarie pe ceafa…lucru mecanic inseamna uzur…inseamna viata limitata.
    D) Nu o sa fie ieftin.
    Dar…daca are succes…poate incepe sa se aplice si la scara industriala…si asa se rezolva si problema incalzirii globale…si poluarii cu generarea electricitatii…intr-un mod extrem de sigur.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep