HomeFeaturedFocusZombies vin întotdeauna pe ușa din față

Zombies vin întotdeauna pe ușa din față

zombie_crowd

Este o regulă pe care oricine a urmărit câteva filme cu astfel de personaje (și am avut astfel de filme cu nemiluita) ar trebui să o știe. Nu sunt atât de finuți și de inteligenți încât să folosească ușa din spate. Adică back-door-ul!

Este și cazul hacker-ului care s-a distrat acum câteva zile trimițînd mesaje despre zombies care împânzesc zona Montana din Statele Unite cu gânduri nu tocmai curate. Omul care trimisese mesajul sub formă de breaking news în direct pe postul KRTV din Montana nu este tocmai un geniu al hacker-ilor.

A fost prins la numai câteva zile de la fapta sa. Chiar dacă nu i s-au făcut publice numele și alte date personale încă, alte detalii au început să apară. Se pare că mai multe posturi locale au fost afectate de același mesaj, conform celor de la TheVerge. Dar și mai interesant, se pare că nu a fost folosit nici un fel de back-door, omul pur și simplu a folosit parolele de conectare la sistemele informatice ale posturilor respective de televiziune, care nu au fost schimbate de administratorii de sistem de la momentul instalării. Practic oricine ar cunoaște parolele default folosite la momentul instalării sistemului respectiv, ar putea avea acces nestingherit.

Probabil că astfel putem găsi și o parte bună în toată acțiunea personajului nostru. Administratorii de sistem nu vor mai folosi parolele default și vor face un minim de efort în această direcție. Și această măsură minimă de prevedere poate merge mai departe de posturile TV din Statele Unite, experiența lor fiind o lecție pentru toată lumea.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep