HomeFeaturedFocusAcțiunile BlackBerry se vând bine

Acțiunile BlackBerry se vând bine

jim-balsillie

Unul dintre foștii co-CEO ai companiei Research In Motion, cunoscută acum ca BlackBerry, a ales să își vândă toate acțiunile pe care le deținea în cadrul companiei, ne informează NDTV. Este vorba despre Jim Balsillie, care împreună cu Mike Lazaridis, a controlat frâiele companiei pentru o perioadă destul de lungă de timp, atât în vremurile de ascensiune cât și în perioada mai puțin fericită, fiind forțat să demisioneze la începutul anului trecut.

Mișcarea, interpretată de unii ca fiind o lovitură de imagine pentru companie, venită tocmai acum, când BlackBerry încearcă din răsputeri să se redreseze, are la mijloc o miză de aproximativ 400 de milioane de dolari. Nu se cunoaște încă cine este cumpărătorul acțiunilor, dar dată fiind pasiunea lui Jim Balsillie către hockey pe gheață, implicarea în alte proiecte de business, sau înclinațiile înspre acțiunile caritabile, putem spune că va găsi destul de ușor o întrebuințare pentru suma cu care se va alege.

Există și voci care spun că această tranzacție nu va avea un impact negativ asupra companiei, ci mai degrabă este văzută ca o reașezare din temelii a acesteia. Deocamdată nu au fost sesizate urmările acestei migrații a acțiunilor către altcineva în prețul acestora de la bursă, dar am văzut că acest efect a apărut și în cazul uner evenimente mai puțin importante. Rămâne de văzut în ce manieră va percepe piața această tranzacție.

1 COMENTARIU

  1. @Cristi ii sposibil sa fie doar o mutare a capitalului/control. Ceva de genul:
    Eu vin la tine, iti dau 4 euro pe firma ta, iar tu cu aia 2 euro iti faci o alta firma…de unde cumpar eu ceva piese de care am mare mare nevoie…iar tu n-ai banii sa o faci…daca nu-ti vinzi firma (in cazul de fata actiuni). Si ii o situatie Win-Win (nu Windows-Windows…doamne fereste…). In care eu ma fac cu o firma cu potential si inovatoara la un pret foarte convenabil, tu te faci cu o gramajoara de bani, din care iti faci o alta pravalie…si ai un client mare garantat…pe je.

    P.S. Acum…je ii programator…aspectele financiare se limiteaza pretul cafelei la buticul din colt, hainele cumparate de nevasta, si factura la gaz/curent/internet.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep