HomeFeaturedFocus50000 de aplicații în Windows Store: cui îi pasă?

50000 de aplicații în Windows Store: cui îi pasă?

image

Conform MetroStore Scanner se pare că magazinul de aplicații pentru Windows 8, Microsoft are peste 50000 de aplicații, o valoare dublă față de ceea ce se înregistra în noiembrie anul trecut. Asta ar trebui să facă utilizatorii să exulte și să caute rapid Windows 8 în rafturile magazinelor pentru a-l instala rapid pe PC?

Nu aș zice. E doar un număr care arată că Microsoft a depus un efort considerabil în a determina dezvoltatorii să producă conținut pentru Windows 8. Cele peste 50000 de aplicații din Windows Store înseamnă mult în comparație cu cele aproape 14000 din Mac App Store. Și cu toate astea valoarea este irelevantă în termeni de utilitate: câte aplicații remarcabile puteți numi din Windows Store pentru Windows 8 fără să vă gândiți prea mult?

Una? Două? să zicem maxim trei? Poate nici atât.

Aici e de fapt problema Microsoft: nu există aplicații remarcabile, care să tragă după ele adopția Windows 8. Nu în numărul și varietatea lor.

Îmi aduc aminte clar cum am făcut trecerea de la Windows 98 SE la XP: am avut nevoie de XP pentru că nu îmi mergea un joc (nu îmi mai aduc aminte titlul). Cu toate că abia se târa PC-ul, am făcut upgrade-ul și m-am jucat.

Așa ar trebui să procedeze Microsoft și acum – să depună efort în crearea de aplicații remarcabile, pe care să le scoată în față, nu în a crește numărul lor.

via engadget

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

5 COMENTARII

  1. @Ioane La ergonomie? Adica? Fpatul ca arata ca acum 10 ani? Eu vad aici un avantaj urias (incearca sa o intrebi e secretara care a fost obisnuita 5-10 ani cu vechea interfata de office…cand a trecut la aerul de vedeta de ribon…ce parere a avut). Mai mult, la capitolul ergonomie…linuxul ii cu mult inaintea windows-ului (incearca sa pui un tip de pe Windows XP/7 in fata unui windows 8 si in fata unui Linux cu KDE/XFce4/Mate…).
    Ia incearca sa o pui pe fica ta (daca nu a vauzt pana acum un Windows 8)…sa dea shut down din Windows 8 😀
    Ergonomia nu inseamna doar ascunderea facilitatilor si interfata cat mai saraca…ci accesul cat mai usor la facilitati.

  2. @bolovan
    Sunt aplicatii bunicele in Linux. Multe au probleme la ergonomie si arata ca acum 10-15 ani. Nu discutam acum despre aspectul acesta.

    Si la MS e pana la urma voluntariat – nu cred ca ii obliga nimeni se scrie aplicatii pe Windows pe cei ce o fac.

  3. @Ioane hai sa nu comparam scaietii cu merele. Macar astia cu merele au ceva inovatie si idei in spate…idei originale.
    P.S. Debian-ul nu depune efort…merge pe bqaza de voluntariat. Ii o comunitate de oameni cu idei etc…ce au cautat pe net/au facut etc aplicatii si au ost puse in repository-uri. Si o fac pro bono…si sta mai bine decat microsoft-ul…care are o comunitate de beta testeri de 80 din piata…fata de …cat are debian…ca nu se stie exact…

  4. @Ioane sa o luam altfel:
    WIndows peste 80% piata de pc-uri…50.000 aplicatii
    Debian: aprox 8-10%…30.000 aplicatii…si aplicatii chiar utile si bine facute…si stabile…si free…si cu tot cu cod sursa…
    Ioane…cand a depus efort microsoftul pentru aplicatii remarcabile? Poate doar pt blue screen. Hai…incearca un exercitiu de imaginatie: numeste 3 aplicatii remarcabile facute de microsoft (se tot invarte in minte un nume: CIH)
    Daca vrea sa-l impuna…singura solutie ii traditia microsoft: nimeni nu mai poate distribui aplicatii decat prin Windows Store…baga pumnu-n gura lumii…

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep