HomeFeaturedFocusCateva proiecte de cercetare pe care merită să le cunoașteți

Cateva proiecte de cercetare pe care merită să le cunoașteți

image

Pe vremea când participam la CeBIT îmi alocam permanent cam o jumătate de zi să parcurg zona de expoziție din cadrul Future Technologies. Merita efortul ăsta pentru a primi o picătură din viziunea pe care o au cei pasionați de cercetare și inovație asupra viitorului în IT și nu numai. Dacă CeBIT era o dată pe an și în ultima vreme a decăzut continuu, a trebuit să mă reorientez către alte surse de informație, luate direct de pe internet.

Zilele acestea mi-au căzut ochii pe câteva proiecte de la Microsoft, aduse în atenția media ca urmare a evenimentului TechFest 2013.

SketchInsight

E o tablă digitală prin care se pot crea prezentări elaborate prin folosirea unui stylus pe un ecran gigantic. Recunoașterea gesturilor funcționează destul de bine, rezultatele în crearea de elemente grafice fiind chiar remarcabile. Ideea e simplă: prezentatorul desenează (schițează cred că e un termen mai potrivit) ceea ce dorește și software-ul știe să rearanjeze obiectul și să îl populeze cu informațiile dorite.

Vedeți mai jos un demo de aici. E nevoie de Silverlight.

Get Microsoft Silverlight

Kinect Fusion

Integrarea dintre Kinect și tehnologiile de scanare 3D folosită de Kinect Fusion permite realizarea de obiecte tridimensionale pe PC. Se mută senzorul în jurul obiectelor și se creează rapid o imagine tridimensională a lor.

Îmi aduc aminte că în urmă cu vreo 7-8 ani am văzut niște tehnologii similare ce preluau imagini din mai multe inghiuri și prin analiza lor era redat un obiect 3D. Cu un senzor Kinect parcă funcționează mai bine.

Kinect Hand Recognition

Un fel de Minority Report în variantă modernă: fără maus și ecrane touch se pot simula operații de drag and drop, pinch to zoom. Din nou, e vorba de integrarea senzorului de pe Kinect pentru recunoașterea mișcării și a unui software care să interpreteze informația. Se pare că funcționează chiar bine din moment ce Microsoft a decis includerea în următorul SDK pentru Kinect for Windows.

 

Adaptive Machine Learning

Mașinile pot să învețe să recunoască erorile din anumite secvențe de operații. Asta înseamnă că pot fi folosite pentru identificarea unor rebuturi de pe liniile de producție de exemplu, mai rapid și cu rezultate mai bune decât ar putea să o facă omul. Vedeți mai jos un demo.

Get Microsoft Silverlight

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep