HomeFeaturedFocusMail, Calendar, People din Windows 8 au update. Cum afecteaza utilizatorii de...

Mail, Calendar, People din Windows 8 au update. Cum afecteaza utilizatorii de GMAIL

image

Odată cu update-ul aplicațiilor Mail, Calendar și People din Windows 8/RT s-a pierdut și suportul pentru conectarea Exchange pe GMAIL. O veste tristă pentru toți cei ce foloseau (la fel ca mine) GMAIL drept punct central de comunicație, sincronizat unificat via Exchange pe toate aparatele pe care le folosesc: tabletă, telefon, laptop. Era cea mai simplă modalitate de a ține la un loc mailurile, calendarul, contactele fără să fiu nevoit să instalez aplicații dedicate pe toate platformele cu care lucrez (Windows 8, Windows Phone, Android, BlackBerry, iOS). Orice schimbarea aplicată pe un aparat era imediat replicată pe celelalte fără bătaie de cap.

La începutul anului Google a decis că renunță la sincronizarea Exchange pentru serviciile GMAIL. Decizia afectează direct utilizatorii de WIndows și Windows Phone, deocamdată cele două platforme neavând suport nativ pentru CardDAV și CalDAV. Echipa Microsoft ce lucrează la Windows 8 a decis că nu așteaptă să treacă termenul limită la care Google nu mai oferă suport Exchange și a schimbat modul de conectare pe Google Mail. Calendarul rămâne pe afară.

Din păcate, schimbarea nu aduce suportul mult așteptat în zona de Windows 8/RT. Din contră, update-urile la Mail, Calendar, People elimină suportul pentru sincronizarea calendarului. Să știți asta înainte de a porni update-ul.

image

Este propusă o nouă sincronizare dacă este găsită o conexiune Exhcange pe GMAIL. Are ca efect lipsa integrării native a calendarului din GMAIL. Mail-urile vin acum pe IMAP. Măcar s-a păstrat detectarea automată a setărilor și aplicarea lor – utilizatorul obișnuit nu trebuie să introducă decât contul GMAIL și parola, restul setărilor fiind aplicate de clientul de MAIL.

Măcar contactele pot fi sincronizate în continuare. Atenție însă, dacă aveți mai multe conturi GMAIL adăugate pe Windows 8, nu puteți avea sincronizarea de contacte decât pe unul dintre ele.

Situația nu e roză deloc și determină într-o oarecare măsură utilizatorii să regândească apropierea de serviciile Google. Pe mine unul m-a făcut să mă gândesc bine dacă mai vreau GMAIL sau trec pe Outlook.com pentru sincronizarea unitară de email-uri, contacte, calendar.

Trebuie să fac niște teste și voi reveni cu niște informații mai detaliate despre cum se poate ocoli limitarea impusă de Google.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. @Ariel
    Microsoft reactioneaza la decizia Google. Puteau sa faca rapid suport CalDAV si CardDAV- au preferat ca pe moment sa reduca facilitatile de sincronizare si sa vada ce se intampla.

    MS a luat bani destui de |a Google pe Exchange. Acum e randul Google sa isi incordeze muschii, dupa ce are o baza mare de utilizatori. Microsoft doar reactioneaza.

  2. Mi se pare o manevră voită de Google, ca să taie din avântul Windows și cum ziceai să reducă din costuri.

    De partea cealaltă Microsoft joacă cartea de a te determina spre o migrare spre Outlook.com (sincronizarea de contacte decât pe un cont…). Sincer momentan tind să rămân axat pe serviciile oferite de google și să aștept confirmarea clară minim 1 an că soluția oferită de M$ chiar e de viitor sau e ceva trecător.

    – am avut cont de hotmail (primul mail) – a picat în dizgrație și am fost bucuros când am renunțat de tot la el.
    – windows phone 7 – au zis una și au ajuns să facă alta la final (upgrade la wp8). Am mizat pe ei, iar, și îmi lipsesc unele lucruri de pe Android/iOS.
    – soluțiile propuse de M$ de-a lungul timpului n-au fost toate strălucite, iar experiența de până acum cu Windows Phone 7 mă face să fiu mult mai atent când e vorba de o alegere cu impact pentru viitor.

    Până acum, pe mine Google încă nu m-a dezamăgit.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep