HomeFeaturedFocusFlash merge pe IE 10 METRO în Windows 8 şi RT

Flash merge pe IE 10 METRO în Windows 8 şi RT

x10sctmp

Cu Apple şi Google menţinându-şi poziţia fermă de a nu permite rularea de Flash pe sistemele mobile iOS şi Android, Microsoft face încă o mişcare surprinzătoare: în urma unui update disponibil de astăzi, conţinutul Flash poate fi rulat în Internet Explorer 10 METRO pentru Windows 8 şi RT.

Până acum doar un număr limitat de site-uri (aflate într-un whitelist) puteau să afişeze conţinutul Flash pe IE 10 desktop. Cu update-ul de azi situaţia se inversează: whitelist-ul devine blacklist şi majoritatea conţinutului web poate fi redat. În continuare vor rămâne site-uri ce nu vor putea rula Flash în IE 10, motivaţia fiind simplă: nu sunt destul de bine optimizate pentru o experienţă pozitivă touch.

După aplicarea update-ului pentru IE 10 pe Windows 8 vom avea suport complet de Flash în versiunea desktop şi parţial (dacă site-urile nu sunt în blacklist) în versiunea METRO (mai nou se numeşte immersive IE). Pe Windows RT Flash va fi activ în ambele versiuni pentru toate site-urile ce nu sunt prezente în lista blacklist.

Interesantă remarca de pe blog-ul MSDN unde e publicat anunţul:

Din punct de vedere practic, principalul aparat pe care îl ai cu tine mereu ar trebui să îţi permită accesul la tot conţinutul web. Altfel, este doar un companion pentru PC …

Adică tabletele Windows RT şi Windows 8 trebuie considerate PC-uri, aparate pe care le folosim exclusiv? În comparaţie cu iPad sau tabletele Android ce sunt doar nişte extra-uri pe lângă PC.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep