HomeFeaturedFocus„Tatuajul” medical face progrese

„Tatuajul” medical face progrese

tatoo

Am mai adus în atenția voastră tatuajele cu rol medical, care erau în diferite stadii de dezvoltare la câteva instituturi de cercetare dedicate acestei chestiuni. Iată că unul dintre aceste proiecte a reușit să progreseze și a fost testat cu succes.

Este vorba despre proiectul celor de la Universitatea din Illinois, care are forma unui mic circuit electric atașabil pe piele. El colectează câțiva parametri pe care reușește să-i transmită wireless către un computer care îi analizează. Deocamdată a reușit să colecteze și să transmită date referitoare la temperatura și umiditatea pielii. Un prim scop medical pe care cercetătorii îl văd este folosirea pentru monitorizarea cât mai discretă și mai puțin invazivă a zonelor aflate în refacere după operații sau a zonelor care au sferit răni.

Circuitul respectiv, căci deocamdată nu arată foarte mult a tatuaj, este aplicabil cu ajutorul unei membrane de cauciuc și se auto curăță de pe piele în două săptămâni de la aplicare. Producătorii lui, chestionați de către cei de la TheVerge, cred că într-un an și jumătate va fi folosit în mod curent de către medicii de pretutindeni. Să sperăm că așa se va întâmpla.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep