HomeFeaturedFocusiPhone e cel mai vulnerabil smartphone

iPhone e cel mai vulnerabil smartphone

image

Pe principiul simplu că cea mai populară platformă are automat și cele mai multe vulnerabilități identificate, ar fi trebuit să vedem Android-ul pe primul loc. Surprinzător, iPhone-ul este smartphone-ul cel mai vulnerabil, conform unui studiu SourceFire.

Documentul în care e analizată istoria de 25 de ani vulnerabilităților extrase din Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) și National Vulnerability Database (NVD) s-au identificat 210 vulnerabilități pentru iOS. Cifră ce îi oferă 81% din piața telefoanelor mobile. Pentru comparație, e mai mare decât toate vulnerabilitățile găsite pe Android, Windows Mobile/Phone, BlackBerry de când sunt pe piață.

Ce nu arată studiul este și o explicație a situației: de ce are iOS atâtea vulnerabilități? E mai puțin sigur decât alte sisteme de operare mobile?

Cred că nu e vorba de așa ceva. Explicația poate fi mutată cu ușurință înspre efortul comunității de hackeri de pe iOS de a identifica rapid vulnerabilități care să permită exploit-uri de pe urma cărora să se întâmple miraculosul jailbreak.

Când ai o armată de entuziaști care caută constant vulnerabilități, și-au făcut instrumente speciale pentru așa ceva, e normal ca rezultatele să apară. În opinia mea de asta iOS ajunge să fie în situația dată cea mai vulnerabilă platformă mobilă. Iar Android, BlackBerry și Windows Mobile/Phone scapă relativ ieftin – nu sunt atât de interesante pentru hackeri.

Poate că la un moment dat va veni și vremea lor.

via zdnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Guvernul Marii Britanii tocmai a anuntat ca BB nu e destul de sigur pentru ce au ei nevoie. Asta poate sa fie o afirmatie cu doua taisuri: ori chiar e praf, ori nu poate fi spart usor si nici eu nu au acces in el.

    Vulnerabil sau nu, iPhone e aproape mai folosit in corporatii decat era la un moment dat BB.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep