HomeFeaturedFocusLike-urile de pe Facebook ne dau de gol

Like-urile de pe Facebook ne dau de gol

facebook_like-hang-tag

Cel puțin așa afirmă un studiu al cercetătorilor Universității din Cambridge, care au studiat nu mai puțin de 58.000 de utilizatori ai celebrei platforme de social media, și în special like-urile acestora. Pe baza lor au reușit să determine sexul, IQ-ul, orientarea sexuală, politică și religioasă a acestor utilizatori, cu o precizie medie de 80%. Ceea ce este destul de bine.

La anumite capitole, gradul de corectitudine al rezultatelor statistice a fost chiar mai aproape de realitate, orientarea religioasă fiind intuită corect în cazul a peste 95% dintre cei studiați. Asta ar trebui să dea de gândit capetelor luminate din religie și să-i conducă și înspre mijloacele mai moderne de promovare a doctrinelor pe care le reprezintă.

Rezultatele acestui studiu, așa cum au fost ele prezentate de către cei de la Cnet, ne pot face să ne gândim de două ori atunci când vrem să ne exprimăm aprecierea pentru o fotografie sau o postare a unui prieten de pe Facebook. Cine știe cine ne analizează Like-ul și ne citește personalitatea din umbra unui institut de cercetare. Și ne mai citește și orientarea politică, asta pentru adepții teoriilor conspirației.

Realizatorii studiului au recunoscut că acesta poate conduce la adoptarea unor strategii de marketing care să țină cont de profilele utilizatorilor în funcție de Like-urile date pe Facebook și să-i targeteze pe aceștia ca atare, dar, în același timp, au admis că studiind subiecții au putut dezvălui aspecte ale personalității acestora pe care în mod normal persoanele respective nu ar fi dorit să le facă publice.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep