HomeFeaturedFocusMotorola AME 2000, un telefon plin de siguranţă

Motorola AME 2000, un telefon plin de siguranţă

AME-2000

De această dată nu vorbim despre un telefon rezistent la condiţii dure sau şocuri mecanice, cum era Caterpillar B15, ci despre unul sigur în ceea ce priveşte siguranţa datelor şi a convorbilrilor. Aşa cum spun cei de la Cnet, unul dintre cele mai sigure din lume. Atât de sigure încât i-a convins până şi pe cei de la NSA (National Security Administration)

Este vorba despre modelul AME 2000 al celor de la Motorola Solutions, care foloseşte nişte tehnologii în plus faţă de un telefon obişnuit. Unul dintre cele mai eficiente astfel de dispozitive este CRYPTR micro, un cip de mărimea unui card microSD, care asigură un nivel ridicat de criptare a convorbirilor, chiar şi la nivel fizic. Standardele de criptare asigurate sun la nivelul instituţiilor cheie din aparatul administrativ al Statelor Unite: NSA Suite B şi FIPS 140-2 Level 3.

Habar nu am ce înseamnă aceste standarde şi nici dacă acest telefon o să fie destinat vreodată uzului muritorilor de rând. Şi dacă totuşi vă întrebaţi de ce l-am mai adus în atenţia voastră, răspunsul este unul simplu: mi s-a părut hilar (şi am vrut să vă împărtăşesc şi vouă) că unul dintre cele mai sigure telefoane din lume rulează… Android 🙂

1 COMENTARIU

  1. O mica completare: de fapt telefonul pentru care a fost proiectat modulul CRYPTR este Motorola ES400, in proiectul AME1000. Initial proiectul AME a constat din “cuplul” ES400 si CRYPTR, destinat doar agentiilor de “law enforcement” din US. ES400 rula (si ruleaza, este in faza de active support) Windows Mobile 6.5.3.
    Ulterior s-a trecut la AME2000, bazat pe Android.
    Cum bine ati precizat, aceste echipamente sunt fabricate de Motorola Solutions, partea de echipamente industriale a vechii firme Motorola, care s-a rupt in doua relativ recent.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep