HomeFeaturedFocusNokia, aliatul surpriză al celor de la Apple

Nokia, aliatul surpriză al celor de la Apple

hammer

Când am citit prima dată știrea de pe Cnet conform căreia Nokia sprijină Apple în lupta cu Samsung, am rămas puțin uluit. Și încă nu mi-a trecut cu totul. Mirarea nu este dată de acțiunea în sine, ci de considerentele care ar fi putut sta la baza ei. Și, în plus, de faptul că, din exterior, îmi pare că Nokia are destul de multe probleme de rezolvat și de pus la punct în propria ogradă, încât orice eforturi în direcții aleatoare nu par să își aibă rostul la momentul actual.

Strict ca și fapte, avocații Nokia au depus săpămâna trecută o cerere la Curtea de Apel a Statelor Unite, prin care se alătură cererii Apple de interzicere a vânzărilor câtorva modele de telefoane Samsung, pe motiv de încălcare a patentelor. Cerere care inițial fusese respinsă.

Probabil că motivația celor de la Nokia este dată nu de dorința de a opri respectivele vânzări, pentru că până la Samsung are alți competitori cu care să se lupte, ci mai degrabă de a obține o poziție favorabilă în ochii celor de la Apple, pe care și-i dorește ca aliați în propriile bătălii pe același subiect fierbinte al patentelor. Chiar și așa, gestul este unul neașteptat și care nu aduce nici un beneficiu de imagine companiei finlandeze. Prefer rezolvările amiabile ale acestui tip de conflicte (ne-au demonstrat Samsung și LG că în ciuda rivalității lor istorice pot să rezolve pașnic o dispută), și nu pot fi de acord cu pusul paielor pe foc într-un conflict care nu face cinste industriei, cu atât mai mult cu cât vine din partea unei companii care are propriile incendii de stins.

2 COMENTARII

  1. Nokia a fost si este cel mai tare in bransa, reyita la “intemperiile cauyate de copii” , bateria este foarte buna,dureaza o saptamina

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep