HomeFeaturedFocusApple în creștere, concurența în scădere. Într-un anumit context!

Apple în creștere, concurența în scădere. Într-un anumit context!

comscore-february-2013-1

Am avut în ultima vreme exemple nenumărate de afirmații scoase din context pentru a impresiona, exprimate de către diverși indivizi fie reprezentând anumite companii, fie cu pretenții de analiști sau de către diferite instituții de statistică și nu numai. Scoateri din context mai grosolane, și care ne cam jigneau inteligența, sau mai finuțe, mai voalate. Dar atunci cand expui o afirmație scoasă din context, ea rămâne scoasă din context, iar asupra veridicității sale planează îndoiala.

Un astfel de exemplu, ce e drept, realizat mai cu clasă și cu oareșcare discreție, vine și din studiul celor de la ComScore, prezentat realtiv obiectiv de către cei de la TheVerge. Acest studiu urmărește evoluția platformelor mobile dar și a terminalelor pe o perioadă de trei luni de zile, care se sfârșește cu Februarie 2013, comparativ cu trimestrul anterior acestei perioade, pe piața din Statele Unite.

comscore-february-2013-2

Studiul vrea să surprindă faptul că Apple și sistemul de operare proprietar se află într-un trend ascendent, comparativ cu concurența. Dacă pe zona sistemelor de operare, este greu să contești supremația Android, poți să arăți că acesta scade, iar iOS-ul crește în popularitate în rândul consumatorilor din Statele Unite. Apoi, daca se despică puțin felia Android, și se desface pe producătorii terminalelor care folosesc acest sistem de operare, avem și o dominație a iPhone-ului în fața marelui competitor Samsung. Încă odată, pe piața din Statele Unite.

Este evident că Apple și sistemul lor de operare se bucură de o susținere crescută pe această piață, tocmai pentru că este o companie americană. Păcat că nu înțeleg și cei din Canada că alegerea telefonului mobil se face și cu o doză de patriotism, pentru că BlackBerry ar avea vânzări mult mai spectaculoase.

Revenind la studiul nostru, nu rezultatele sunt de contestat, ci felul în care acestea sunt prezentate, precum și extragerea acestor date pe o perioadă mai ciudată de timp. Oricum, cei de la Engadget au făcut-o într-o manieră profesionistă, punând toate cifrele pe tapet. Probabil că odată cu lansările noilor Samsung Galaxy S4 și HTC One pe piața din Statele Unite, lucrurile vor avea o altă dinamică. Mă aștept sincer ca și BlackBerry Z10 să agite puțin apele în această piață.

via Engadget

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep