HomeFeaturedFocusBigdog, câinele-robot, are acum un stăpân: Petman

Bigdog, câinele-robot, are acum un stăpân: Petman

PETMAN

Este vorba tot despre un robot, de data aceasta umanoid, realizat de aceeași Boston Dynamics. Numele său este Petman, și putem spune că împreună cu BigDog, câinele robot, poate face o echipă imbatabilă. Petman nu este un proiect tocmain nou, dar de fiecare dată când cei care îl dezvoltă l-au arătat curioșilor, s-au văzut îmbunătățiri.

Ultima astfel de schimbare în bine pe care a suferit-o Petman a avut loc la nivelul… garderobei. Robotul nostru ni s-a înfățișat purtând un costum de protecție contra radiaților chimice. Partea ciudată legată de îmbrăcarea robotului cu acest costum este dată de faptul că devine foarte greu de distins între Petman și o persoană reală.

Partea bună este că astfel s-a găsit o primă utilitate pentru acest robot umanoid. Testarea de astfel de costume, prin diferiți senzori plasați pe corpul său, care pot înregistra nivelul de radiații arătând astfel cât de eficiente sunt aceste costume în mediile ostile din punct de vedere chimic, acolo unde un robot poate rezista, dar pentru un om riscurile sunt mai mari. Este bine că, cel puțin deocamdată, Petman are întrebuințări științifice. Cred sincer că vremurile în care astfel de roboți își vor găsi și întrebuințări militare pot deveni de rău augur pentru omenire.

Până atunci însă, poate îl vom vedea pe Petman testând și costume de scafandru, pentru a se putea bălăci în voie cu alt prieten de-al lui, robotul-meduză.

via TheVerge

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep