HomeFeaturedFocusGoogle vinde Boston Dynamics catre SoftBank

Google vinde Boston Dynamics catre SoftBank

După mai multe serii de zvonuri din ultimul an, care dădeau Toyota sau Amazon ca potențiali cumpărători și la aproape patru ani de la momentul la care Google a achiziționat Boston Dynamics, la finalul lui 2013, pentru o sumă care nici astăzi nu a fost făcută publică. Boston Dynamics este cel mai important furnizor de roboți militari pentru armata Statelor Unite, de aceea surprinde puțin faptul că a ajuns pe mâinile japonezilor de la SoftBank.

Pe de altă parte, oficialii SoftBank au declarat că achizția Boston Dynamics de la Google (mă rog, de la Alphabet) se potrivește perfect cu strategia lor de investi în tehnologii revoluționare și a dezvolta noul val de roboți inteligenți. Mă rog, mie nu-mi sună foarte bine această declarație, pare a avea ușoare conotații apocaliptice.

“We look forward to working with SoftBank in our mission to push the boundaries of what advanced robots can do and to create useful applications in a smarter and more connected world,” a declarat Marc Raibert, CEO și fondator al Boston Dynamics.

Aceeași tranzacție a inclus și compania Schaft, care produce roboți bipezi și care acum este tot în proprietatea SoftBank.

Ca de obicei, sumele și alte detalii ale tranzacției nu au fost făcute publice.

via TechCrunch

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep