HomeFeaturedFocusHTC First și launcher-ul Facebook HOME prezentate de Mark Zuckenberg

HTC First și launcher-ul Facebook HOME prezentate de Mark Zuckenberg

Facebook a dezvăluit secretul din spatele ‘Noii noastre case din Android’ – e vorba despre un launcher personalizat pentru Android, care să schimbe experiența de utilizare a smartphone-ului. Să o aducă mai aproape de oameni, despre oameni și NU despre aplicații.

Stați. Ați mai auzit asta undeva? Bineînțeles. E exact mesajul pe care l-a trimis Microsoft acum doi ani când a lansat Windows Phone, sistemul de operare mobil centrat pe oaneni și interacțiunea dintre ei, nu pe aplicații.

HOME reprezintă o familie de aplicații Facebook, pusă peste Android. Un Facebook cre ocupă tot ecranul, desenat mai frumos, cu notificări create special pentru a ține vie interacțiunea cu prietenii. Se poate posta, comenta și vedea pozele prietenilor direct din ecranul principal.

Odată cu Facebook HOME vine și Chat heads: un sistem de chat, integrat în ecranul principal, asociat pozelor contactelor. Merge cu Facebook chat și cu SMS-uri. Ceva similar cu ce e acum pe Windows Phone, integrat nativ în sistemul de operare.

Facebook HOME are și o listă cu aplicațiile Android instalate pe aparat, ca să mențină funcționalitatea clasică.

Facebook HOME va fi disponibil în Play Store din 12 aprilie – nu dați încă năvală acolo pentru că s-ar putea să aveți o surpriză neplăcută și să descoperiți că aparatul dumneavoastră nu poate rula Facebook HOME. Inițial va merge doar pe HTC One, One+, Samsung Galasy S3 și S4, Galaxy Note 2.

Veți folosi Facebook HOME în locul lancher-ului clasic de pe Android?

Primul telefon ce beneficiază de Facebook HOME este HTC First, un model accesibil al cărui preț va fi de 99,99 USD, exclusiv la AT&T deocamdantă. Ulterior va veni și în Europa prin Orange.

În conferința de presă nici Mark Zuckenberg și nici Peter Chou, șeful HTC, nu au zis nimic despre specificațiile hardware. Doar că va veni în roșu, alb, albastru deschis și negru și că e un smartphone care e făcut să fie folosit ușor. Ce o fi însemnând asta? Că celelalte nu se folosesc ușor?

Mi se pare puțin hilar faptul că HTC adoptă pe First Facebook HOME, ceva ce seamănă foarte tare cu bucăți din HTC Sense de pe Sensation XE. Acceptă cumva că implementarea Facebook e mai bună decât Sense-ul lor actual de pe HTC One?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep