HomeMobileAndroidRezolvare: aplicația Settings nu se mai deschide pe HTC U11/U12+

Rezolvare: aplicația Settings nu se mai deschide pe HTC U11/U12+

Zilele trecute m-am lovit de o problemă enervantă: pe două aparate HTC (în speță U11 și U12+) cu Android 9, nu mai puteam să pornesc aplicația Settings, în condițiile în care avea toate actualizările instalate (inclusiv aplicațiile din Play Store).

După puțină informare am văzut că e o problemă generală, din păcate generată de către Google, care blochează accesul la configurări. singura opțiune fiind accesarea setărilor din task bar pentru activarea/dezactivarea conexiunii de date, a celei WiFi, Bluetooth sau modul avion.

Partea bună este că rezolvarea e simplă: problema pare că vine de la un update dubios pentru WebView, componenta care asigură afișarea informațiilor pe Android. Așa că tot ce aveți de făcut (pentru moment) este să porniți Play Store și apoi să căutați aplicațiile Google. Veți da peste Google și veți avea opțiunea de uninstall latest update. Apăsați cu încredere butonul de uninstall.

După dezinstalare veți vedea că Settings pornește. E o soluție care rezolvă problema pe moment – în viitor, dacă Google vine cu un update pentru acest pachet, puteți să îl instalați din Play Store și să vedeți dacă Settings pornește.

Sper să vă fie de folos.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep