HomeFeaturedFocusPiața aplicațiilor mobile explodează: 13,4 miliarde de download-uri pt Q1 din 2013

Piața aplicațiilor mobile explodează: 13,4 miliarde de download-uri pt Q1 din 2013

image

Dacă încă nu sunteți convinși că viitorul aparține dispozitivelor mobile (tablete, telefoane inteligente și aparate casnice cu conectivitate la internet) atunci cifrele următoare ar trebui să vă facă să priviți altfel lumea mobilă: în primul trimestru din 2013 s-a observat o creștere de 11% în ceea ce privește download-ul de aplicații mobile față de tot anul 2012! Tradusă în bani, treaba asta înseamnă venituri de peste 2,2 miliarde USD.

Mai citiți încă o dată: în primele trei luni din 2013 s-au înregistrat venituri de peste 2,2 miliarde USD din aplicațiile mobile. La nivel mondial lumea începe să consume tot mai mult aplicații mobile și piața este în continuă creștere. Conform Canalys, veniturile se datorează celor peste 13,4 miliarde de download-uri din cele patru mari magazine de aplicații mobile – adică App Store, Google Play, Windows Phone Store și BlackBerry World. În termeni financiari creșterea este de doar 9% față de tot anul 2012.

După cum probabil vă așteptați, 74% din piață aparține Apple. Cu toate astea, 51% din download-uri aparțin Google Play. Trăgând linie se poate spune foarte simplu că pe Android se obține popularitate și pe iOS bani.

Cine a fost atent la prezentarea mea de la NetCamp 2012 va vedea că se adeverește ceea ce spuneam acum un an: e bine să ai prezență pe ambele platforme mobile (iOS și Android) pentru că obții și bani și popularitate.

Windows Phone Store este privit tot ca un challenger, ceva ce are potențialul să crească și nu o face încă. Sfatul celor de la Canalys este să ca platforma să nu fie ignorată.

Un alt aspect de reținut pentru cei ce sunt interesați de dezvoltarea pe platformele mobile: nu toată lumea face bani. Dor 25 de companii, incluzând aici Rovio, Zynga, Electronic Arts și Disney, au generat jumătate din tot venitul de pe platformele mobile. Împreună au luat anul trecut cam 60 milioane USD.

Clar zona de aplicații mobile e în centrul atenției și cine e interesat să creeze ceva special, nou, trebuie să aibă în vedere piața de tablete și telefoane inteligente. Apropo de asta, reamintesc de Mobile Awards Romania, o inițiativă ce urmărește să premieze cele mai bune proiecte din domeniu.

Dacă știți pe cineva cu potential, dați-i de știre.

via cnet

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep