HomeFeaturedFocusVodafone introduce plata prin SMS a călătoriilor cu metroul din București

Vodafone introduce plata prin SMS a călătoriilor cu metroul din București

image

Începând de astăzi se poate plăti prin SMS o călătorie cu metroul. Singura condiție necesară este să te numeri printre utilizatorii serviciilor de telefonie Vodafone și să vrei să faci asta, evident.

Printr-un simplu SMS la numarul 1700, cu textul 1C, la un tarif de 0,5 Euro (fara TVA), utilizatorii platesc o calatorie cu metroul. Pentru doua calatorii, plata se face printr-un mesaj la acelasi numar, cu textul 2C, tarifabil cu 0,9 Euro (fara TVA), iar pentru zece calatorii, plata se efectueaza printr-un SMS la1700 cu textul 10C, tarifabil cu 3,25 Euro (fara TVA).

După ce se face plata, validarea călătoriei se realizează prin apropierea difuzorului telefonului (cu apelul deschis către 1700) de dispozitivul de autentificare. Când apare mesajul cu tranzacție reușită, se poate trece.

Serviciu sună interesant la nivel teoretic și pare a fi un avantaj important pentru utilizatorii Vodafone. Sunt curios care sunt totuși dezavantajele folosirii plății prin SMS. De exemplu cum arăți conductorului că ai bilet?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep