HomeMobileAndroidSmartphone-uri Samsung Galaxy S9 si S9+ trimit neaturizat poze via SMS unor...

Smartphone-uri Samsung Galaxy S9 si S9+ trimit neaturizat poze via SMS unor persoane din agenda

samsungmessaging
Pe un thread de pe Reddit se discută intens despre faptul că aparate Samsung Galaxy S9 și S9+ au trimis automat poze via SMS unor persoane din agenda de contact fără știința și acceptul utilizatorului.

Se pare că modelele noi de smartphone-uri Samsung (S9 + S9+) au un bug care le face să trimită neautorizat poze via SMS unor contacte din agendă. Pentru moment nu se știe încă de ce s-a întâmplat asta și câți utilizatori au fost afectați, dar câțiva utilizatori din SUA s-au găsit în situația în care au fost anunțați că aparatele lor au trimis de capul lor poze unor persoane din agenda de contacte, fără să existe vreo înregistrare a acestei activități pe telefon.

Problemele pare să vină de la aplicația Samsung Messages, care ar fi responsabilă de trimiterea unei întregi galerii de poze către diverse contacte. Un utilizator se plânge că toată galeria sa a fost trimisă prietenei, altul că anumite poze au ajuns la mai multe contacte – ambii au aflat despre acest incident abia după ce destinatarii au primit respectivele poze.

Pe Reddit e pornit deja un thread pe tema asta, cu destul de multe comentarii. Întâmplarea a apărut după ce T-Mobile a activat în SUA serviciul Rich Communication Services (RCS) al Google, cel care înlocuiește clasicul SMS pe Android. Cum update-ul nu a ajuns simultan la toată lumea, problemele încă nu sunt foarte răspândite și par să fi apărut abia după ce aplicația Messages a fost la rândul ei actualizată. Pe de altă parte, conform T-Mobile, update-ul a fost trimis doar către utilizatorii de Samsung Galaxy S7 și S7 Edge și nu neapărat către cei de S9 și S9+.

Până acum nu s-a oferit niciun răspuns clar la problemă, dar ea pare să persiste și în mod clar e una interesantă.

Dacă aveți un S9 sau S9+ și vreți să fiți siguri că nu pățiți ceva similar, recomandarea este să mergeți în Settings/Apps/Permissions și să blocați accesul aplicației Messages la poze. E cel mai simplu mod să vă protejați și nu vei limita în niciun fel funcționalitatea SMS.

Sau să renunțați la aplicația Samsung Messages și să o folosiți pe cea standard Android.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep