HomeFeaturedFocusHTC One, motorul primului apel video de pe Everest

HTC One, motorul primului apel video de pe Everest

image

În urmă cu două luni vă spuneam despre încercarea unui alpinist britanic pe nume Daniel Hughes de a ajunge pe Everest și de a documenta toată ascensiunea cu ajutorul unui smartphone HTC One. Proiectul lui Hughes este o încercare de a strânge bani pentru organizația caritabilă Comic Relief.

Acum a venit momentul să vă spunem că Hughes a reușit să facă o relatare video de pe Everest prin intermediul unui apel telefonic, folosindu-se de un HTC One. Este prima astfel de reușită de pe Everst, folosind un smartphone, și nu oricare, ci probabil cel mai bun din 2013.

Hughes a relatat pentru BBC experiența ascensiunii folosindu-se de serviciul Inmarsat Broadband Global Area Network. Puteți vedea mai jos relatarea video:

Cu asta Hughes și-a atins scopul de a fi primul om ce face o convorbire video de pe Everest. Nu a fost însă suficient pentru a strânge banii necesari pentru organizația Comic Relief (1 milion de lire), suma obținută fiind cu puțin peste 40000.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

7 COMENTARII

  1. Pai contributia ar fi fost daca toata lumea stia ca de pe Everest nu se pot face video calluri dar uite HTC de a dreaku ce e a facut un telefon atat de destept, robust si puternic incat ei au reusit unde nu a reusit nimeni. Unde mai pui ca a urcat si singur muntele carand in spate un alpinist. Achievement bade, nu gluma.

    Cu alte cuvinte pentru ca aceasta poveste sa merite a fi publicata cerinta ar fi simpla: ia oricare alt telefon ieftin de la o alta firma, pune-l in titlu si povestea nu mai e credibila. Doar ca aici povestea ramane la fel de valabila daca zici “AllView X-ulescu” in loc de “HTC One” deci povestea nu-i altceva decat o facatura.

    Dar ce sa-i faci, asa-i in blogging… Tu ai cititori, HTC e fericit ca le iasa ceva presa (au destula zilele astea, dar negativa: cica-si prepara coliva) iar romanul posesor de ‘droid isi poate da cu pumnul in piept ca are un telefon despre care se scrie la internets.

    @Gheorghe Evident. Ca nu. De la Samsung cumpar doar televizoare si frigidere. Era cat pe ce sa ma pacaleasca odata cu un telefon mare si alb, am crezut ca e o lada frigorifica. Dar pe urma am vazut UI-ul ala misto de Android de zici ca-i facut cu Access forms in 1997 si mi-am dat seama ca-i facatura. 😉

  2. Ioane, tu de fapt esti ofuscat ca a zis Ionut ca HTC One e probabil cel mai bun din 2013 si tu ti-ai luat Samsung !!

  3. “Originali” cei de la HTC si din ce in ce mai papagali cei de la BBC. Telefoane cu capabilitati 3G (si deci video call) au fost pe Everest multe. Foarte multe. In fapt cui ii pasa in ziua de azi de telefonie. Un Nokia 808 PureView a fost acolo acum un an: vezi aani.nokia.fi/2012/05/29/mount-everest-valloitettu-nokia-808-pureviewlla Evident ca nu a marcat nimeni in jurnal ca a dat telefon (cu sau fara video) de pe munte. Mai interesant era sa arate niste poze cool, facute cu un telefon cu 41MP, nu 4MP. Dar cum HTC nu are ce sa arate, a dat un telefon 🙂

    Btw, daca asta este intradevar primul apel video facut de pe munte creditul le apartine celor care au instalat reteaua 3G acolo si fraierilor care au platit pentru ea. Ura!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep