HomeFeaturedFocusNoi facilități de monetizare pentru dezvoltatorii Windows Phone

Noi facilități de monetizare pentru dezvoltatorii Windows Phone

image

Microsoft spune că odată cu lansarea lui Windows Phone 8 s-a dublat numărul de download-uri pentru produsele din magazinul de aplicații Windows Phone Store, dezvoltatorii au simțit o creștere de 140% a veniturilor generate de programele publicate acolo. În momentul de față, Windws Phone Store e accesibil din 191 de țări (România inclusă), cu 6 noi țări introduse: Afganistan, Iraq, Muntenegru, Serbia, Timor-Leste, Ucraina. Sunt 25 de operatori de telefonie intrați în programul de parteneriat în urma căruia aplicațiile de smartphone Windows Phone pot fi cumpărate cu plata inclusă în factura lunară de abonament (statisticile arată că odată cu disponibilitatea acestor opțiuni de plată, veniturile din vânzările de aplicații au crescut de 3 ori).

Cu anunțul de față Microsoft dorește să atragă atenția dezvoltatorilor de aplicații mobile asupra ecosistemului său, în care promisiunile de monetizare sunt mai mari. E foarte adevărat că încă lipsesc aplicații importante din colecția Windows Phone 8 (Instagram e doar un exemplu) și că Microsoft are mare nevoie de suport și produse de calitate în magazinele Windows 8 și Windows Phone 8 .

Noile facilități anunțate pot genera o atenție sporită din partea dezvoltatorilor, în paralel cu creșterea în popularitate a noilor aparate Lumia, dintre care Lumia 920, 820 înregistrează vânzări în creștere.

via Windows Phone Blog

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep