HomeFeaturedFocusOrange lansează serviciul Cloud

Orange lansează serviciul Cloud

image

Săptămâna trecută Orange România a lansat serviciul Orange Cloud, un serviciu de stocare pe server-ele Orange, în care se pot păstra videoclipuri, melodii, fișiere, calendar și contacte într-un loc de unde să poată fi recuperate/accesate rapid, fără costuri suplimentare de trafic, direct de pe smartphone, tabletă sau PC.

Până la 31 august, opțiunile cu 2, 5 și 10 GB spațiu de stocare sunt gratuite pentru abonamentele Colibri Young, Colibri 8, Panteră 23,29,33, 39,49 și Colibri 10,13.

image

Pentru autentificare, se foloseşte numele de utilizator şi parola contului Orange. Începeți de pe orange.ro/cloud, iar serviciul în sine poate fi accesat din browser la adresa cloud.orange.ro sau din aplicațiile dedicate.

În comparație cu alte servicii similare – să zicem SkyDrive, Dropbox – Orange Cloud are avantajul că vă permite transferul rapid de fișiere fără costuri (traficul nu este taxat). Totodată pentru abonamentele amintite deja nu e nevoie de niciun cost suplimentar.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

6 COMENTARII

  1. @Bogdan
    Adica nu o sa poata beneficia de transfer gratuit pe ambele abonamente, nu ca nu o sa poata folosi acelasi cont de pe ambele aparate. Banuiesc ca asta vrei sa spui?

    Am pus si eu cateva intrebari catre Orange legate de partea de securitate si intimitate. Inca nu am raspuns la ele.

  2. Daca un client Orange are smartphone si tableta cu abonamente de date, nu va putea folosi acelasi cont Cloud desi pentru ambele are dreptul la spatiu de stocare gratuit.
    Pe de alta parte, inteleg de ce se teme Orange. Serviciul ar putea fi transformat de utilizatori intr-un sistem gratuit de transfer al unor fisiere de mari dimensiuni.

  3. @Bogdan
    Abonamentele de date le ai generice? Le folosesti cand de pe un numar, cand de pe celalalt, chiar daca le ai pe acelasi nume?

    Daca acolo nu se intampla asta, mi se pare normal ca nici traficul in cazul Orange Cloud sa fie tratat similar.

  4. Modul in care a prezentat Orange serviciul ar putea da de inteles ca acelasi cont poate fi folosit simultan pe smartphone si tableta de ex. Fiind un serviciu cloud, mi se parea normal sa fie pe contul de abonat, care poate avea mai multe numere active.

  5. Traficul de date pe mobil este gratuit doar pentru numarul de pe care ai actviat serviciul Cloud. Daca te conectezi la contul Cloud de pe un alt numar Orange, traficul e taxat conform abonamentului.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep