HomeFeaturedFocusApple anunță un MacBook Air cu autonomie de 12 ore

Apple anunță un MacBook Air cu autonomie de 12 ore

new macbook air

Odată cu anunțul legat de următoarea versiune a Mac OS X 10.9, denumită Mavericks, Apple a lansat și noua serie de laptop-uri MacBook Air. E momentul în care orice pasionat de IT, ce

vrea un cel mai bun laptop și cu cea mai bună autonomie trebuie să fie foarte atent: noile modele MacBook Air, de 11 și de 13 inci, vin cu autonomie aproape dublă!

autonomie macbook air

 

Pentru modelul de 11 inci, autonomia crește de la 5 ore la 9. Cel de 13 inci ajunge de la 7 ore la 12, cel puțin în specificațiile oferite de Apple. Sunt posesorul unui MacBook Air 13, model 2011, pentru care am avut pe Mac OS X 10.7 autonomie de 6 ore, pe Mac OS X 10.8 doar de 3-4 ore, pe Windows 8 de 5 ore +. Noile MacBook-uri îmi fac cu ochiul mai ales că prețul de intrare – adică 999 USD pentru modelul de 11 inci și 1099 USD pentru cel de 13 inci, au în dotare 128 GB SSD. Valori duble față de modelele similare din seria 2011/2012.

macbook-air-gallery7-2013La nivel de dotare hardware nu s-au schimbat prea multe, aceleași elemente de conectivitate fiind prezente. Apple a pus în noile MacBook-uri Air cipseturile Intel Haswell din generația a patra capabile de performanțe semnificativ crescute în paralel cu extinderea autonomiei.

macbook-air-gallery2-2013

 

Pentru prima dată avem în față un ultrabook Apple cu autonomie de 12 ore, adică mai mult decât o zi de lucru. Ceva la care eu unul visez de multă vreme: imaginați-vă că aveți la îndemână un ultrabook ce cântărește doar 1,35 KG, 256 GB de stocare pe SSD, Intel Core I5 în procesor și îl veți putea folosi o zin întreagă fără să îl alimentați – ok, în anumite condiții de utilizare, nu să vă jucați la el sau să îl puneți să codeze filme.

macbook-air-gallery3-2013

 

Comenzile pentru noile ultrabook-uri MacBook Air se pot plasa deja pe site-ul Apple, livrările fiind programate pentru data de 12 iunie. După lansarea oficială modelele vor primi update la Mac OS X 10.9 Mavericks.

 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep