HomeFeaturedFocusDespre peisajul malware de pe Mac OS X: cât mai e de...

Despre peisajul malware de pe Mac OS X: cât mai e de sigur?

image

Vă numărați încă printre cei ce mai cred că sistemul de operare Apple Mac OS X (cel ce e preinstalat pe MacBook-uri) e cel mai sigur din lume că cei ce îl folosesc nu trebuie să se teamă de pericolele din lumea Windows?

Sper că nu. Și atunci veți parcurge cu interes infograma de mai jos, realizată de Kaspersky Labs.

Multe date interesante sunt oferite sub formă de informații utile despre Mac OS X și hackeri, viruși, pornind de la 2013 și până la începuturi. Inclusiv un top 5 al atacurilor pe Mac OS X pe care e bine să îl cunoașteți.

Mac threats Kaspersky

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. @Bogdan
    La mine Kaspersky ruleaza pe Windows din ’99 si pe Mac OS din 2012. Nu am avut probleme niciodata.
    Pe Mac OS X mi-ar fi frica sa ies pe net fara un antivirus. Am vazut cu ochii mei multe sisteme Mac OS X infectate – unele in hoteluri de 5 stele, cu net platit!

  2. Am utilizat Kaspersky pe PC si era printre cele mai bune solutii antivirus. Pe OSX functioneaza foarte prost, l-am dezinstalat dupa nici o saptamana. OSX nu mai e la fel de sigur ca in trecut pentru ca a devenit popular, dar tot nu cred ca e nevoie de antivirus. Majoritatea aplicatiilor malware s-au bazat pe bug-uri Java, iar ultimele actualizari de la Apple si Oracle au introdus confirmarea pentru orice applet rulat in browser.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep