HomeFeaturedFocusTutorial video util: cum scoateți maximul din camera de pe Nokia Lumia...

Tutorial video util: cum scoateți maximul din camera de pe Nokia Lumia 920

image

După incidentul în care mi-a murit Nikonul, fără nicio șansă să îl mai reînviu, m-am trezit în situația ingrată de a fi în excursie, prin New York și Philadelphia, fără posibilitatea de a mai folosi DSLRul. Norocul meu a fost că unul dintre cele două smartphone-uri pe care le folosesc constant era un Lumia 920 (cel mai bun Windows Phone al momentului), care și-a arătat cu ocazia asta valoarea: l-am pus la treabă și au ieșit câteva poze chiar remarcabile (vi le voi prezenta în curând).

După ce m-am jucat eu o bucată bună cu setările automate, mi-am adus aminte că la un moment dat găsisem niște filme în care se dădeau sfaturi de calitate pentru folosirea la maxim a camerei foto de pe Lumia 920.

Le-am parcurs din nou – dacă ți se repetă un lucru destul de mult timp ajungi să îl înveți, nu?

Prima treabă: te joci cu setările ISO și forțezi camera să folosească setările pe care le dorești tu, nu alea pe care le detectează ea ca fiind cele mai bune. Câteodată nu reușește să ofere maximul pe setarea auto, așa că vă recomand să intrați fără frică în meniu și să modificați ISO-ul. Principiul e următorul: e lumină bună, ISO mic. Nu e lumină bună, ISO mare. Vedeți mai jos niște exemple date de Alex Simpson de la Rakin Film Productions:

Expunerea: aici intrați doar dacă vreți să creați niște efecte interesante. Nu prea mi-am băgat încă nasul în zona asta. Încă …

Balansul de alb: intrați și aici fără grijă. Mai ales în situațiile în care subiectul ale lumină din spate. Rezultatul se schimbă radical dacă vă implicați, credeți-mă că am făcut ceva teste (și rateuri) până să îmi dau seama ce și cum.

Nu în ultimul rând, nu vă fie frică să manipulați pozele. Nokia dă Creative Suite, gratuit pentru posesorii de Windows Phone Lumia. Instalați-l din Windows Store și încercați să îl folosiți atunci când vreți să scoateți mai mult dintr-o poză:

Rezultatul se schimbă mult, nu neapărat în bine Smile. Nici pe Instagram (scuze, Instance pe Windows Phone) rezultatul nu depinde doar de niște filtre și funcțiile de editare. Ajută totuși.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep