GeoFlow în Excel sau manipularea rapidă a datelor despre geolocație

0

WP_20130625_026

În timpul keyote-ului de la TechEd 2013, când a venit vorba despre SQl Server și baze de date masive, am văzut un demo foarte fain ce a implicat o bază de date cu informații neagregate, ce apoi au fost prezentate grafic cu addon-ul GeoFlow.

Despre ce a fost vorba: pentru demo-ul respectiv s-au înregistrat toate twitt-urile despre teched 2013 (cu hash-ul #tee13) din ultimele săptămâni. Din baza de date creată s-a construit una în care erau numele celor ce au trimis mesajele și locația. Cu aceste două câmpuri s-a pus în acțiune GeoFlow și au ieșit imaginile de mai jos.

WP_20130625_031

Tot graficul a fost făcut în câteva secunde și din câteva click-uri. Pentru ca apoi să poată fi manevrat prin intermediul unui ecran touch. Pluginul GeoFlow e disponibil și poate fi folosit de cine are nevoie de modele de vizualizare a datelor geografice.

WP_20130625_032

M-am uitat puțin să văd cum arată zona României. Nu am prins chiar cea mai bună imagine (sorry), e totuși de ajuns pentru a ne face o idee despre unde se discută la noi despre TechEd. Adică București și Cluj. Zonele cu mulți developeri Smile.

image

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here