HomeFeaturedFocusGeoFlow în Excel sau manipularea rapidă a datelor despre geolocație

GeoFlow în Excel sau manipularea rapidă a datelor despre geolocație

WP_20130625_026

În timpul keyote-ului de la TechEd 2013, când a venit vorba despre SQl Server și baze de date masive, am văzut un demo foarte fain ce a implicat o bază de date cu informații neagregate, ce apoi au fost prezentate grafic cu addon-ul GeoFlow.

Despre ce a fost vorba: pentru demo-ul respectiv s-au înregistrat toate twitt-urile despre teched 2013 (cu hash-ul #tee13) din ultimele săptămâni. Din baza de date creată s-a construit una în care erau numele celor ce au trimis mesajele și locația. Cu aceste două câmpuri s-a pus în acțiune GeoFlow și au ieșit imaginile de mai jos.

WP_20130625_031

Tot graficul a fost făcut în câteva secunde și din câteva click-uri. Pentru ca apoi să poată fi manevrat prin intermediul unui ecran touch. Pluginul GeoFlow e disponibil și poate fi folosit de cine are nevoie de modele de vizualizare a datelor geografice.

WP_20130625_032

M-am uitat puțin să văd cum arată zona României. Nu am prins chiar cea mai bună imagine (sorry), e totuși de ajuns pentru a ne face o idee despre unde se discută la noi despre TechEd. Adică București și Cluj. Zonele cu mulți developeri Smile.

image

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep