HomeFeaturedFocusCum orice aparat iOS poate fi spart în mai puțin de un...

Cum orice aparat iOS poate fi spart în mai puțin de un minut

image

Cu ajutorul unui încărcător special conceput, orice aparat iOS poate fi ”convins” să încarce orice program, fără să fie nevoie de introducerea parolelor de conectare. Rezultatul muncii unei echipe de la Institutul de tehnologie din Georgia, SUA, este un mic dispozitiv ce permite accesul pe aparatele iOS fără să fie nevoie de interacțiunea manuală cu aparatul. Totul se întâmplă automat, prin intermediul unei distribuții Linux (BeagleBone), puse pe un sistem special conceput, care încarcă programele dorite pe sistemul iOS via coneciunea USB. Este chiar posibil ca programele astfel încărcate pe iOS să nu fie afișate în lista de programe a iOS 6.

Sună periculos? Da și nu. Atâta vreme cât nu scăpați din ochi aparatul, nu prea aveți de ce vă teme. Și nici să împrumutați de la cineva un încărcător special modificat nu e cazul … încă, micuțul sistem de hacking fiind totuși mai mare decât un încărcător obișnuit Apple. Toate detaliile reușitei vor fi făcute publice la conferința Black Hat din iulie, anul acesta.

Sunt curios câte organizații guvernamentale știau deja de vulnerabilitate și de când o folosesc să spioneze datele de pe aparatele oamenilor importanți (politicieni, vedete) – că doar e la modă ca toată lumea să aibă iOS.

via blackhat

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep