HomeFeaturedFocusPRISM, sau cine ne vede datele de pe Internet

PRISM, sau cine ne vede datele de pe Internet

NSA tappingonline

Probabil că destul de multă lume ar putea face acest lucru, în ciuda a ceea ce ne place nouă să credem. Ei bine, conform celor de la Washington Post, și Agenția Națională pentru Securitate, din Statele Unite, poate face acest lucru.

Și atunci când ne referim la datele de pe Internet, vorbim despre informțaiile stocate în conturi precum Facebook, Google, Yahoo, Microsoft sau Apple. Să ridice o mână cel care nu are cont pe nici una dintre platformele de mai sus! Mă gândeam eu! Așadar, practic NSA are acces la informațiile confidențiale ale oricărui om normal, care știe cu ce se mănâncă un browser sau un motor de căutare.

Programul top-secret de supraveghere al NSA, care nu prea mai este atât de top-secret, poartă denumirea de PRISM și permitea accesarea bazelor de date cu informații confidențiale ale celor cu conturi pe platformele enumerate mai sus printr-un backdoor.

Cei de la NBC News ridică semne de întrebare asupra inocenței de fațadă pe care reprezentanții giganților IT enumerați mai sus au afișat-o în declarații. Iar cei de la TechCentral afirmă că nici FBI-ul nu este străin de PRISM. Și trebuie să admit că sunt tentat să împărtășesc ambele teorii.

Via Cnet

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep