HomeFeaturedFocusRainforest Connection, sau cum salvează Android-ul copacii seculari

Rainforest Connection, sau cum salvează Android-ul copacii seculari

indonesia

De bine ce v-am povestit ieri despre FairPhone, un smartphone plin de grijă pentru mediu înconjurător și pentru condițiile de muncă ale oamenilor care participă, direct sau indirect la fabricarea sa, că astăzi avem o nouă poveste care mixează telefoane de tip smart cu grija pentru natură.

De această dată povestea noastră este mai simplă și mai ușor de înțeles. Proiectul se cheamă Rainforest Connection și are ca scop salvarea arborilor seculari din pădurile indoneziene din calea drujbelor celor care taie ilegal acești arbori. Se bazează pe telefoane Android, modificate să folosească energie solară, agățate în copaci și atente (prin intermediul microfoanelor lor) la zgomotele din jur. Odată detectate zgomotele specifice ale drujbelor care mușcă din lemnul copacilor, telefoanele noastre transmit un semnal către autorități, care pot ajunge la timp pentru a salva alți copaci.

Două cifre interesante o să vă mai supun atenției, înainte de a spune că inițiativa este una demnă de toată lauda. Odată, că fiecare telefon are o rază de acoperire de 0,5 kilometri, ceea ce pare destul de impresionant. O altă cifră, care din nefericire impresionează negativ, este dată de numărul de hectare de pădure pe care Indonezia le pierde anual: peste un milion de hectare. Cred că am mai spus-o odată, ne cam batem joc de planeta noastră.

via NewScientist

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep