HomeFeaturedFocusProfesioniștii sunt dați la o parte: ziariștii devin fotografi cu iPhone

Profesioniștii sunt dați la o parte: ziariștii devin fotografi cu iPhone

image

Șefii de la Chicago Sun-Times au au decis că e momentul să restructureze echipa editorială, concediind toți cei 28 de fotografi responsabili cu realizarea ilustrațiilor pentru articole. Locul lor va fi luat de ziariștii rămași, pe umerii cărora rămâne sarcina de a realiza fotografiile de care au nevoie și ca să le fie mai ușor, se vor folosi de iPhone-urile din dotare.

Și pentru asta au început un curs obligatoriu de elemente fundamentale pentru fotografia cu iPhone-ul, conform celor declarate de Craig Newman. Idei deosebite precum cea de față ar putea să mai apară și în mințile luminate ale altor conducători de publicații, mă aștept să văd așa ceva și la noi – ideile proaste circulă și sunt adoptate repede.

Dincolo de posibilitatea ca toată povestea să fie o mișcare de marketing, ideea de a renunța la un fotograf profesionist cu sculele adecvate și a impune unui editor să își creeze singur ilustrațiile e proastă din două motive: calitatea pozelor date de un profesionist întrece de multe ori pe ce a unei poze făcute cu iPhone-ul și apoi, munca necesară finisării unei ilustrații pentru articol poate de multe ori să fie egală cu cea alocată scrierii efective a respectivului articol. Automat două minusuri importante ce la final se traduc în eficiență mai scăzută.

Singurul plus este că odată obișnuit cu ideea de a-și face singur ilustrațiile, un editor va putea ulterior (după ce perioadă nu știu) să producă mai rapid articolele de pe teren – nu mai e legat de timpii în care așteaptă finisarea pozelor, pentru că și le face singur. Asta dacă are valențe de fotograf. Sigur însă ceea ce va produce va fi sub calitatea ilustrațiilor cu care era obișnuit – știți cu toții că o imagine face cât 1000 de cuvinte și o poză bine aleasă poate convinge cititorul să citească un articol.

via macrumors

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep