HomeFeaturedFocusRevista ”Harap Alb continuă” ajunge în online, prin aplicaţia Super Erou

Revista ”Harap Alb continuă” ajunge în online, prin aplicaţia Super Erou

HAC

Domnilor, următoarea știre este pentru fanii comic book-ului. Și nu orice fel de comic-book, ci unul de inspirație românească. Cu alte cuvinte, Superman, Spiderman și alți eroi ai copilăriei noastre vor fi înlocuiți de personaje mult mai apropiate de noi, cel puțin ca origine. Mai exact, eroul principal al aventurilor despre care urmează să vorbim, este Harap Alb.

Revista “Harap Alb continuă” a ajuns deja la numărul cinci și, spre rușinea noastră, nu auzisem încă de ea. Noroc cu știrea că fanii acestei publicații o vor putea citi și de pe tabletă, prin navigare asistată. Și când spun fanii, aflați că sunt deja aproximativ 73.000 de fani utilizatori de tablete ai revistei despre care vorbim.

Cu sprijinul Zitec, care a investit la începutul acestui an în editura HAC!BD (cea care publică revista de benzi desenate „Harap Alb continuă”), ajungând să deţină 30% din aceasta, a fost dezvoltată aplicaţia Super Erou pentru iPad şi dispozitivele cu sistem de operare Android. Astfel, începând cu data de 15 iunie, cititorii comic book-ului românesc vor putea să descarce gratuit din Apple Store şi de pe Google Play aplicaţia care le permite acestora să urmărească aventurile eroilor preferaţi.

Home Screen

Primul număr al revistei poate fi descărcat gratuit din Apple Store sau Google Play, urmând ca utilizatorii de tablete să plătească pentru fiecare din celelalte numere câte 4,9 lei, sistemul de plată fiind cel nativ, al platformelor de aplicaţii.

Obiectivul “Harap Alb continuă” pentru următoarea perioadă este acela de a lansa, prin editura HAC!BD, și alte titluri cu care să ajungă şi pe piețe din străinătate.

Ne vom axa pe dezvoltarea de comic book-uri originale, cu substrat istoric, cu care românii să rezoneze şi, de asemenea, plănuim să realizăm reviste atractive şi pentru străinătate. Bineînţeles, pentru fiecare titlu nou publicat de editura HAC!BD, vom realiza şi suportul online, aşa cum facem cu “Harap Alb continuă”, a explicat Alexandru Lăpuşan.

Assisted Navigation Page

Am intenţionat de la bun început să avem şi o versiune electronică a revistei HAC. Aşa am descoperit Zitec. De unde iniţial ar fi trebuit să lucrăm împreună pentru aplicaţia dedicată revistei, am ajuns să devenim parteneri. Am avut pretenţia ca în aplicaţie să existe aşa numita “navigaţie asistată”, găselniţă care aduce experienţa unui comic book mai aproape de animaţie. Cei de la Zitec au înţeles şi, astăzi, avem prima aplicaţie de acest gen din România, a spus Mihai Ionașcu, fondator „Harap Alb continuă”.

Revista „Harap Alb continuă” apare o dată la două luni, în 10.000 de exemplare, și este distribuită în toată țara, însă poate fi achiziționată și online, la adresa www.harapalbcontinua.ro. La un preț de 4,9 lei per bucată, comic book-ul a fost lansat pentru prima oară în octombrie 2012. Ne-a luat o jumătate de an să aflăm despre ea, dar promitem că vă vom ține la curent cu noutățile despre acest proiect interesant.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep