HomeFeaturedFocusDouglas Engelbart și cea mai interesantă prezentare din istoria IT-ului

Douglas Engelbart și cea mai interesantă prezentare din istoria IT-ului

douglas engelbart

Sunt absolut convins că numele dr. Douglas Engelbart nu vă spune nimic. Nici mie nu mi-a spus până ieri, cu toate că sunt în domeniul IT-ului de peste 15 ani și am folosit frecvent invenția sa: mausul.

Douglas Engelbart este omul care s-a gândit acum 45 de ani că un computer în biroul nostru o să ne schimbe fundamental modul de a munci. Tot el este cel care a inventat mausul, micuțul instrument ce a stat la baza tuturor interfețelor grafice de până la touch pentru că și-a dat seama că e nevoie de așa ceva pentru a manevra un PC.

Din păcate, Douglas a încetat din viață pe 2 iulie 2013, la vârsta de 88 ani. Și tot din păcate, atunci a fost momentul în care lumea și-a adus aminte de el și de viziunea sa fantastică asupra IT-ului și a reînceput să vorbească despre el.

În anul 1968, în fața unei săli pline de geekși a ținut o prezentare extraordinară: a vorbit despre un PC care nouă ni se pare acum banal, îl folosim permanent, aproape nici nu ne mai gândim la el ca la o mașină – așa cum avem frigider și aragaz, avem și PC. Își face treaba și nouă nu ne pasă mai mult. Cei peste 1000 de oameni din sală au asistat la prezentarea unei viziuni ce a devenit realitate abia după 25-30 de ani.

Vă las să urmăriți prezentarea.

Acum stați puțin și analizați: dacă puteați să vedeți asta acum 45 de ani, ce părere ați fi avut?

Fantastică, fără îndoială.

Probabil din acest motiv prezentarea de mai sus este numită simplu: The Mother of All Demos. Adică mama tuturor prezentărilor.

Așa o fi?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. C e treaba are site-ul microsoft? N-are nici o trebaa…cu IT-ul.

    Pai nah…n-ai auzit de el (mai ales tu ca jurnalist in IT). Cu atat mai mult cu cat mouse-ul nu-i singura lui inventie, mai ii si hypertext-ul (are ceva treaba cu www-ul si html-ul…dar cum nu-i inventie a microsoftului…n-are sens sa-ti bati capu…) si mai multe inventii, dar mai marunte.

  2. @Ioane normal ca n-ai auzit…nu scrie pe site-ul de la microsfot. Eu citisem de inventator prin 94 intr-o revista tehnium mai veche. A doua oara cand am auzit de el a fost prin 96 cand invatam sa programez mouse-ul in DOS

    P.S. Ce crezi ca a mai inventat gagiul? Nu, nu scrie pe site-ul de la microsoft…dar ii folosit destul de mult.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep