HomeFeaturedFocusInternet Explorer tot e cel mai popular browser, IE 10 trece peste...

Internet Explorer tot e cel mai popular browser, IE 10 trece peste IE 9

image

Mai trece o lună, mai apare un raport legat de situația cotei de piață pentru browser-e. De data asta e vorba despre cel de la NetMarketshare, care, pentru luna iunie 2013, arată că Internet Explorer (56,15%) rămâne cel mai folosit browser la nivel mondial, urmat de Firefox (19,15%) și Chrome (17,17%).

E interesat de văzut cum arată împărțirea versiunilor de Internet Explorer: 22,67% au IE 8 (cel ce vine cu Windows 7), 13,52% au IE 10 (preinstalat pe Windows 8) și 11,71% au Internet Explorer 9. Cu toate astea, încă 6,13 % mai folosesc Internet Explorer 6 (vine cu Windows XP).

image

Mă gândisem inițial că graficul de mai sus arată destul de bine și o posibilă cotă de piață pentru sistemele de operare. Nu e chiar așa, după cum puteți vedea în imaginea de mai jos. Windows 7 domină cu 44,37% în timp ce Windows 8 depășește Vista ajungând la 5,1% din piață. XP-ul rămâne cu 37,17% și dacă ne uităm la distribuția instalărilor de Internet Explorer mă bucur să observ că cei ce au încă XP nu sunt în totalitate dependenți de IE 6.

image

Nu mă surprinde deloc să văd că Mac OS începe să crească și că Linux-ul este pe nicăieri.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep