HomeFeaturedFocusMotorul electric pe două roți se impune în fața celui pe benzină

Motorul electric pe două roți se impune în fața celui pe benzină

carlin-dunne-lightning-motorcycles

Poate că par puțin prea preocupat de aceste motoare electrice (sau chiar hibride), dar cred sincer că ele pot reprezenta o alternativă foarte viabilă care să ajute atât la economisirea resurselor planetei noastre, pe care le consumăm în ritm accelerat, dar și la reducerea poluării. Ambele spre binele nostru, al oamenilor.

Iar dacă nu v-am sensibilizat cu mesajul ecologic, poate că vă pot atrage atenția cu faptul că motoarele electrice încep să aibă preformanțe mai mari decât suratele lor clasice și poluante. Am văzut cu ceva timp în urmă că s-a întâmplat la mașini, de această dată exemplul real și concret este dat de cursa de motociclete de pe circuitul Pikes Peak International Hill Climb, acolo unde cel mai bun tur de circuit a fost reușit de o motocicletă cu motor electric, un Lightning Motorcycles Electric Superbike condus de Carlin Dunne.

Timpii pe tur de circuit nu mai au nici o importanță aici. Ceea ce contează cu adevărat este că lipsa de performanță pentru motoarele electrice, ca dezavantaj major al acestora în fața celor cu combustibili clasici, nu mai stă în picioare. Mai rămâne de lucrat la partea de autonomie, pentru a avea în motorizarea electrică o soluție competitivă din toate punctele de vedere, pentru a o putea impune la scara cât mai largă.

via Asphalt & Rubber

2 COMENTARII

  1. @zidanne: Am si spus ca daca au rezolvat problema performantelor, le mai ramane chestiunea autonomiei. De ce crezi ca, atat la masini cat si la motociclete, se vorbeste de recorduri pe tur de circuit si nu de curse complete 🙂

  2. @Cristian Pop esti sigur ce “motoarele electrice încep să aibă preformanțe mai mari decât suratele lor clasice și poluante”? Ca din cate imi amintesc singura problema cu ele e alimentarea… cam greu sa construiesti un acumulator care sa se apropie de “calitatile” unui rezervor de motorina 😀

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep