HomeFeaturedFocusStreet View ne duce pe insula părăsită Hashima

Street View ne duce pe insula părăsită Hashima

hashima-island

După călătoria pe care cei de la Google ne-au propus-o în zona contaminată Fukushima, prin intermediul Street View, iată că, folosind același instrument, ne propun o incursiune similară, tot în Japonia. Este vorba despre insula părăsită Hashima, care, conform celor de la The Verge, a servit ca inspirație pentru Skyfall, ultimul film din seria James Bond.

Vorbim despre o insulă de 140 x 400 de metri, pe care, la momentul apogeului, au trăit aproximativ 5000 de oameni. Care se ocupau de extragerea cărbunelui de pe insulă. Odată ce zăcământul de cărbune a fost epuizat, scopul existenței acelor oameni pe acea insulă nu a mai existat. Tocmai de aceea, undeva în 1974, ultimii oameni de pe insulă au plecat, lăsând-o in paragină, în starea în care se găsește și astăzi.

Tocmai de aceea, efortul celor de la Google de a pune în Street View acest loc este demn de toată lauda. Și tocmai pentru că experiența este una impresionantă, pe lângă posibilitatea de a călători virtual în acest loc, vă mai propun și un filmulet cu unul dintre copii care a trăit pe acea insulă și care s-a întors după mulți ani în locul copilăriei. Merită văzut!

via The Verge

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep