HomeFeaturedFocusAdio ghips! Se printează 3D direct peste fractură!

Adio ghips! Se printează 3D direct peste fractură!

3dprint

Cel puțin aceasta este ideea unui student al Universității Victoria din Wellington, care vede folosibilă tehnologia de printare 3d pentru a înlocui clasicul ghips cu ceva mai aspectuos, mai sănătos pentru zona afectată. Deocamdată este și mai scump și se pare că durează mai mult până la fixare, ceea ce îl face să aibă șanse destul de mici pentru o folosire imediată. Dar, în mod evident, o nouă direcție pentru aplicarea printării 3D în medicină, atât de dragă mie, a fost identificată.

În varianta ideală, până la care mai sunt ceva pași de urmat, un computer va identifica fractura în momentul radiografiei, în paralel cu scanarea tridimensională a membrului afectat de aceasta. Imediat, va începe generarea respectivei proteze, cu accente pe zona fracturii.

Cel puțin studentul care a generat acest proiect, Jake Evill, este optimist în ceea ce privește succesul său. Lucru pe care i-l dorim din tot sufletul!

“At the moment, 3D printing of the cast takes around three hours whereas a plaster cast is three to nine minutes, but requires 24-72 hours to be fully set. With the improvement of 3D printing, we could see a big reduction in the time it takes to print in the future.”

Via Gizmodo

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep