HomeFeaturedFocus5 motive pentru care va recomand Nokia Lumia 925

5 motive pentru care va recomand Nokia Lumia 925

IMAG0037

Pe măsură ce trece timpul petrecut în compania smartphone-ului Nokia Lumia 925, primit de la Orange prin programul Smartphone Testers sunt tot mai aproape de o concluzie: dacă vreți un Windows Phone adevărat, luați Nokia Lumia 925.

Vă dau cinci motive pentru care merită să îl aveți:

1. Excelent display

image

Smartphone-ul Nokia Lumia 925 vine cu display AMOLED, PureMotion HD+ ClearBlack display, de 4.5 inci, 768 x 1280 pixeli și o densitate de 332 ppi. Împreună cu opțiunile incluse de Nokia pe Windows Phone pentru personalizarea culorilor și facilitatea de lizibilitate în soare puternic fac din ecranul lui Lumia 925 cel mai bun pe care l-am văzut până acum pe un smartphone. E o plăcere să te uiți pe ecranul lui Nokia Lumia 925. Mai e și protejat cu tehnologia Gorilla Glass 2.

2. Face poze foarte bune

WP_20130818_015

Vreți telefonul capabil să înlocuiască un aparat foto de amatori? L-ați găsit. E Lumia 925. În aproape orice condiții de lumină își face treaba (mai induce aberații în situații de lumină artificială în care e folosit blițul), mai cu seamă în lumină puțină, fără bliț. Combinația de tehnologie Carls Zeiss, PureView, 8 MP și senzor de 1/3’  e greu de depășit de orice alt model de telefon de pe piață.

3. E ușor și subțire în comparație cu Lumia 920

image

Cântărește doar 139g, cu o baterie de 2000 mAh și dimensiuni de 129 x 70.6 x 8.5 mm. Samsung Galaxy S4 cântărește 130g, Lumia 920 are 189g, HTC One are 143g. Marginile sunt metalice, partea din spate de plastic. Asta îl face să se simtă foarte bine în mână și la utilizare cu o singură mână.

4. Colecția de aplicații Nokia

wp_ss_20130821_0001

Poate că ar fi trebuit să pun plusul acesta pe primul loc: colecția de aplicații dată de Nokia posesorilor de aparate Lumia e remarcabilă. Vă recomand Nokia Here Drive, pachetul de navigație asistată de GPS cu hărți offline, descărcabile pentru orice locație de pe Pământ. E gratuită.

Vine apoi Nokia Pro Cam și Smart Cam, plus prima aplicație de editare video pe Windows Phone – Nokia Video Trimmer.

Plusez cu Play To, aplicația de redare pe DLNA a colecției de materiale multimedia direct de pe smartphone. Și închei cu Nokia Chat (messenger de Yahoo!) alături de Data Sense (singurul data counter pentru Windows Phone), Nokia Xpress (browser optimizat pentru consumul redus de date) și nu în ultimul rând Battery Pro+, un program util de monitorizare a nivelului bateriei.

Pe lângă cele amintite aici mai sunt foarte multe aplicații Nokia cu valoare adăugată mare – Nokia Maps, Nokia Transit etc.

Dacă se exprimă în termeni financiari, cred că cel puțin 100 EUR sunt primiți gratuit de un utilizator de Nokia Lumia, doar în aceste aplicații.

5. Windows Phone: informațiile importante direct pe ecran

image

Colecția de Live Tile-uri de pe Windows Phone e responsabilă de afișarea instantanee a informațiilor importante pentru utilizator: emailuri, rețele de socializare, activitățile prietenilor, poze, starea vremii,știri etc. În plus, sistemul de operare Windows Phone e mult mai rapid decât Android pe aceiași configurație hardware. În mod particular, pe Lumia 925, zboară efectiv.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

8 COMENTARII

  1. Salut. Am o singura obiecție pentru acest telefon. Bateria ( acumulatorul) este sub orice critica. Ma tine 12 ore și telefonul este nou. A trebuit sa îmi comand un acumulator extern, și asta doar pt ca folosesc office-ul.
    Nu recomand achiziționarea telefonului fără un acumulator extern.

  2. – CONSUM ENORM 9 BATERIA TINE 24 ORE)
    – CELE TREI BUTOANE LA ORICE APASARE ACTIVEAZA VIBRATIA CONSUMAND DIN ACUMULATOR
    – IN REST NUMAI DE BINE

  3. @Zoli
    Nu exista un file manager asa cum e pe Windows sau pe Android. Pozele sunt puse automat in directorul de poze, muzica la fel.

    Daca vei conecta un Windows Phone 8 la PC, vei avea acces la intreaga memorie de stocare interna. Poti copia acolo filme, muzica, poze, in directoarele implicite. Poti pune orice alte tipuri de documente, ca si pe un stick de memorie, insa nu vor fi vazute de aplicatii.

    Documentele se pot aduce in Windows Phone via email, download sau SkyDrive si vor fi salvate pe telefon, intr-o zona speciala. Sincronizarea via SkyDrive e cea mai eficienta modalitate de actualizare/transfer de documente Office pe Windows Phone.

    E un alt concept, acelasi ca si la iOS. Nici eu nu sunt un mare fan al acestui tip de organizare, ma descurc si imi rezolv problemele prin modalitatile detaliate.

  4. Exista file manager in sistemul windows phone? Cum iti organizezi fisierele (documente, poze …) fara asa ceva? Eu am f mari retineri fata de un sistem caruia ii lipsesc functionalitati elementare.

  5. @Alexandru Ionut
    Lumia 720, modelul rosu, e foarte frumos. Nu e ceea ce am eu nevoie – e lent, putina memorie, camera e departe de Lumia 925.

    Pentru zona de mijloc e o alegere buna – buget de pana in 800 de lei.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep