HomeFeaturedFocusAutobuz electric cu încărcare wireless direct din drum

Autobuz electric cu încărcare wireless direct din drum

olev

Titlul este foarte corect și vă dați seama că nu puteam să nu împărtășesc cu voi ingineria respectivă. Știți doar că îmi place acest domeniu al motoarelor electrice. Iar faptul că se încearcă tot felul de alternative pentru a introduce vehicule electrice în transportul public, mă bucură sincer.

Am văzut deja că au fost introduse vehicule electrice pe post de taxiuri. Am văzut deasemenea că se fac eforturi pentru sporirea numărului de persoane ce pot fi transportate cu un vehicul electriv. Și am mai văzut că începe să prindă încărcarea wireless la EV-uri. Ce se întâmplă când îmbinăm aceste trei aspecte? Exact ce vă spuneam în titlu: autobuze cu motoare electrice și încărcare wireless. Și pentru ca totul să fie cât mai spectaculos, senzorii pentru încărcare sunt așezați de-a lungul traseului, direct în asfalt.

Rezultatul poate fi văzut la treabă în orășelul coreean Gumi, acolo unde două autobuze OLEV (Online Electric Vehicle) deservesc deja transportul în comun pe o linie de peste 20 de kilometri. Încărcarea se face wireless, printr-o bandă așezată de-a lungul drumului, deloc periculoasă pentru pietoni, care trebuie să acopere cam 15% din lungimea traseului. Autoritățile plănuiesc să mai introducă încă 10 astfel de autobuze, pe măsură ce rețeaua de drumuri este și ea extinsă.

Chiar dacă vor aduce aminte de celebrele trolebuze (care cel puțin în Brașov se răresc tot mai mult), varianta OLEV-urilor este mult mai elegantă din punct de vedere estetic și elimină firele atârnate de stâlpi și toate inconvenientele legate de ele. Iar în ceea ce privește costurile, am văzut ieri că în zona de vehicule electrice, prețurile încep să scadă.

via Inhabitat

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep