HomeFeaturedFocusCum repari eroarea Documents.library-ms is no longer working

Cum repari eroarea Documents.library-ms is no longer working

image

Folosind în paralel MacOS și Windows 8 pe un MacBook Air 2011 m-am văzut în situația în care o grămadă de directoare din Windows aveau câte un fișier DS_store. Într-un exces de zel m-am apucat de șters tot ceea ce nu îmi plăcea și așa am ajuns să mă trezesc că librăriile Pictures și Documents asociate user-ului cu care lucrez nu mai funcționează, generând eroarea Documents.library-ms is no longer working.

image

Inițial nu m-a deranjat problema pentru că intram destul de rar. Trecând pe Surface Pro, unde încep să folosesc mai des interacțiunea touch via aplicațiile METRO, situația a devenit deranjantă pentru că automat au fost replicate setările de pe MacBook cu Windows 8 și întâlneam aceiași problemă. Unele aplicații METRO nu au opțiuni de tratare a erorilor și cum nu puteau prezenta Pictures sau Documents, ieșeau automat.

A venit momentul să rezolv problema, lucru extrem de simplu:

– se pornește Windows Explorer (windows + e)

– clic dreapta pe Pictures, Documents, Video sau Music și apoi delete

– Clic dreapta pe Libraries și apoi Restore default libraries

 

image

Și problema dispare.

În caz că vă faceți probleme că se vor șterge și fișierele din librăria respectivă, nu vă faceți probleme că nu e așa. Se șterge doar colecția identificată prin librăria default. Pentru cei ce definiseră manual și alte directoare într-una din librăriile default, va fi cazul să faceți din nou asocierile.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep