HomeFeaturedFocusReview: camera auto MiVue 358

Review: camera auto MiVue 358

MiVue 358 camera - 6

Ultimele săptămâni m-am jucat cu o cameră auto de la Mio – modelul MiVue 358, pe care am folosit-o ziua în cea mai mare parte a perioadei de utilizare.

Ideea de a avea în mașină o cameră de filmat începe să mi se pară din ce în ce mai atractivă: deja sunt tot mai multe incindente în trafic pe care e bine să le filmezi, doar așa. Că nu se știe niciodată ce se poate întâmpla. Accidente, incidente și … elementele ce merită filmate când mașină stă – să zicem în parcare sau la service? Ideea din urmă mi-a dat-o azi Piticu. Vedeți mai jos isprava lui de astăzi, înregistrată într-un service auto Smile.

image

Nu stau acum să vă conving că merită să investiți într-o cameră video pentru mașină. Dacă nu o faceți acum sunt convins că în viitorul apropiat o veți face sau mașina va veni direct cu o cameră preinstalată. Pentru mine e evident că după GPS, comenzi vocale, HUD, o cameră de filmat va fi următoarea pe lista gadget-urilor pe care le vom avea preinstalate în mașină.

Pe ideea asta, am luat la test MiVue 358. E un model destul de mic, cu prindere pe un picior fix. E construit să fie pus pe parbriz, însă poate fi prins și pe bord, moment în care imaginile vor fi răsturnate. E construit aproape complet dintr-un plasti negru, mat, bine ales pentru carcasa unei camere de mașină.

MiVue 358 camera - 7

Înregistrează la 1080, în format .MOV (cu tot cu audio) la 30 fps datorită unei camere cu CMOS de 5 MP. Cântărește doar 85 de grame și se prinde relativ ușor în suport. E foarte ușoară (85g) și de dimensiuni mici 67.6 x 62 x 31.5 cm cu un display de 2.4 inci.

MiVue 358 camera - 2

Mi-a plăcut mult cablul de alimentare: e solid, nu sare din priza de brichetă și are o dimensiune suficient de mare să poată fi alimentat și de la priza de pe bancheta de spate a mașinii.

Din clipa în care ai conectat cablul de înregistrare, pornește automat. Fiind dotat cu senzori de accelerație, va ști când apar evenimente deosebite – accelerare bruscă, frânare și va declanșa modul emergency (de altfel și filmele sunt puse în directorul EMER de pe cardul microSD) în care filmele sunt salvate într-o locație specială.

MiVue 358 camera - 4

Altfel spus, puteți să porniți la drum și să dați drumul la înregistrare. Aparatul va crea automat secvențe pentru momentele importante (să le zicem de pe traseu) în vederea unei identificări mai ușoare.

Că veni vorba, MiVue 358 are opțiuni de redare a filmelor direct pe display-ul aparatului, dacă veți dori vreodată să faceți asta.

image

Un al doilea aspect ce mi-a plăcut la MiVue 358 e funcția de detectare automată a mișcărilor, utilă pentru situația în care mașină stă parcată. Când e detectată mișcare prin fața camerei e activat automat modul de înregistrare și așa putem vedea ce evenimente s-au întâmplat cât nu am stat în mașină. Presupunând că avem destul de mult curaj să lăsăm mașina parcată, cu camera video în ea …

MiVue 358 camera - 3

Legat de înregistrare: aproape 400 MB sunt necesari pentru a înregistra 5 minute de material video 1080p. Și dacă se dorește, pe card se pot stoca și poze. Înregistrarea poate fi făcută manual sau automat și cel mai important, se poate seta criteriul de mărime al secvențelor înregistrare (în manualul MiVue 358 găsiți detalii complete).

După fiecare drum poți extrage cardul microSD (până la 32 GB) și copia informațiile pe un PC/Mac.  Fișierele sunt disponibile direct de pe card. Dacă nu o veți face, sistemul inteligent de management va șterge automat primele înregistrări pentru a face loc următoarelor. Nu m-am documentat înainte și m-am trezit că nu mai câteva fișiere cu evenimente interesante pe care aș fi vrut să le urc pe TraficTube la Razvan.

MiVue 358 camera - 1

Calitatea înregistrării e bună, cu destul de multe detalii necesare cazurilor în care chiar e nevoie de evidența video dată de MiVue 358. Mia jos e secvență de zi, cu lumină suficient de bună:

Și apoi una de seară:

Concluzie: soluție interesantă

MiVue 358 e o cameră auto foarte ok din punct de vedere construcție și dimensiune. Un unghi de 120 de grade îi dă un câmp vizual suficient de vast ca să prindă detalii importante de pe traseu. Elementele de automatizare (pornire automată la conectarea cablului de alimentare, detecția mișcării și pornirea înregistrării) îi dau un plus de atractivitate.

La un preț cu puțin peste 500 de lei, MiVue 358 nu e o alegere rea. În mod clar nu se ridică la performanța unei camere Go Pro, așa că nu e cazul să aveți așteptări prea mari. Personal mă voi orienta spre un model care are și receptor GPS și care are software capabil să lege informațiile de GPS pe secvențele video înregistrate – deocamdată nu ajută în justiție să avem viteză și coordonate înregistrare pe video, dar e bine să le ai.

 

Evaluare Mobzine: 6.5/10

Preț: 534 lei

Informații: mio.com

 

PRO CONTRA
+ dimensiune
+ elemente de automatizare legate de senzori
+ ieșire HDMI
– autonomie
– lipsă GPS
– baterie destul de mică (470 mAh)
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. O jucarie scumputa. Poti gasi solutii similare la bani mai putini. Eu caut ceva care sa aiba o modalitate mai desteapta de prindere.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep