HomeFeaturedFocusReview LG Pocket Photo: o imprimantă mini de dat cadou prietenilor, la...

Review LG Pocket Photo: o imprimantă mini de dat cadou prietenilor, la evenimente speciale

DSC_1836

Din când în când îmi pică în mână gadget-uri pe care nu m-aș fi gândit vreodată că aș putea (sau ar avea sens) să le testez. Inițial, am văzut imprimanta de buzunar LG Pocket Photo în primăvara acestui an, la lansarea smartphone-ului LG Optimus G în România. Am făcut o poză, s-a tipărit cu imprimanta de buzunar și am luat-o cu mine acasă. Fiind asaltat de o grămadă de alte gadget-uri mi-a ieșit din minte.

Până de curând când am fost în situația să caut un cadou mai special pentru un prieten, pasionat de gadget-uri cool. Ce aș fi putut să îi propun, diferit de smartphone, tabletă, proiector, ceas?

Bineînțeles că ideea unei imprimante mobile nu sună rău. Dar merită?

WP_20130817_004

Răspunsul nu poate fi dat decât după ce lucrezi puțin cu gadget-ul, lucru pe care l-am și făcut.

Portabil?

LG promoveză LG Photo Pocket drept un mijloc de a tipări poze (de 2×3, adică 50 x 77 mm) de pe smartphone (Android în cazul de față) instant, oriunde te-ai afla, fără să fie nevoie de cabluri. În mare, situația este cea reală: folosind un smartphone Android, poți face rapid poze, edita (sau să descarci unele gata făcute), să le transferi wireless către imprimanta LG Pocket Photo unde vor fi tipărite (cam 30-40 de secunde sunt necesare pentru a tipări o singură poză, plus timpul de transfer pe Bluetooth al pozei de pe smartphone pe imprimantă și el cam tot atât, dacă rezoluția pozei e mare).

DSC_1838

După cum observați și din poze, LG Pocket Photo e o imprimantă de dimensiuni mici (nu îi spun de buzunar pentru că e puțin cam incomod de purtat acolo) 72.4 x 120.9 x 24.0 mm, aproape cât un smartphone. E chiar aproape de dimensiunile lui HTC One, smartphone folosit de mine pentru transferul unor poze (am luat niște poze făcute cu DSLR-ul Nikon D5100), grosimea de aproape 2,5 cm și o greutate de peste 200 g (212g mai exact) nefiind neapărat factori care să avantajeze purtarea în buzunar. Dar în rucsacul de laptop, alături de alte fire și gagdet-uri, LG Photo Pocket își poate găsi ușor locul, dacă mă întrebați pe mine.

Funcționare: conectare automată via NFC

WP_20130817_006

Ok. Presupunem că ești în posesia unei imprimante LG Pocket Photo și vrei să tipărești o poză. Cum procedezi?

În primul rând te asiguri că imprimanta are bateria încărcată (se poate vedea asta apăsând butonul de power până e aprinsă luminița albă). Apoi verifici că ai hârtie și că e introdusă corect: LG Pocket Photo folosește pentru imprimare o tehnologie specială, fără cerneală, pentru care e important să fie folosită hârtia ZINK (un pachet de 30 de hârtii costă cam 50 de lei). Ca urmare și introducerea hârtiei în imprimantă trebuie să fie făcută corect: pe ușița ce protejează magazia de hârtie sunt afișate instrucțiuni clare: hârtia trebuie introdusă cu partea albastră în jos!

WP_20130817_009

Odată trecuți pașii aceștia, urmează instalarea aplicației Pocket Photo de la LG din Google Play (există și variantă de Pocket Photo pentru iOS). Se pornește și se alege poza ce trebuie tipărită. Până aici, nimic SF.

78

Aplicația de Android găsește toate imaginile de pe cardul de stocare al smartphone-ului Android, prezentând colecțiile sub formă de albume.

12

Cine dorește (și cred că mulți vor face asta) poate să facă mici modificări și să adauge niște elemente descriptive, inclusiv un cod de bare personalizat.

43

Plus o ramă pentru fotografie în ideea de a accentua mesajul ce se dorește a fi transmis prin poza tipărită: o felicitare, o ilustrată de vacanță, eventual chiar o carte de vizită.

56

Când totul e pregătit se apasă butonul e tipărire, moment în care aplicația va încerca să comunice cu imprimanta. Cine are conexiune NFC nu trebuie decât să atingă smartphone-ul de imprimantă pentru ca legătura între cele două să se realizeze automat și procesul de imprimare să înceapă.

Vedeți mai jos un demo despre cum ar trebui să funcționeze, doar ca să aveți o idee mai clară despre ce e vorba în cazul LG Pocket Photo. Nu vă lăsați impresionați de viteza de tipărire că e departe de a fi ceea ce vedeți în film.

Utilitate/performanță

Îmi e clar că mini imprimanta LG Pocket Photo are un factor inițial de atractivitate. Trecând de el, mai e interesant gadget-ul?

Folosirea sistemului de printare ZINK (Zero INK, adică fără cerneală) înseamnă că nu trebuie să ne batem capul cu cartușe, reîncărcări, uscarea sistemuli de tipărire. Funcționarea presupune folosirea unei hârtii speciale în care există deja culorile, prin încălzire ele devenind vizibile.

Rezultatul este o poză de o calitate bunicică, cu o intensitate redusă a culorilor, la o rezoluție mică. Logic de altfel: o poză 2×3, permite o calitate bună pentru imaginile capturate cu camerele de pe smartphone-uri.

Priviți cu atenție imaginile de ai jos în care inițial se vede imaginea ce trebuie tipărită, așa cum se vede ea pe display-ul lui HTC One.

DSC_1846

Și mai jos ceea ce a ieșit. Eu sunt mulțumit, clar însă se putea mult mai bine. Dată fiind tehnologia folosită și scopul pentru care a fost creată imprimanta LG Pocket Photo, rezultatul nu e rău deloc.

DSC_1848

Pentru cineva ce își dorește o imprimantă foto portabilă, care să scoată poze la o calitate superioară, LG Pocket Photo nu e răspunsul căutat. Trebuie alese soluții din altă gamă de preț și care folosesc tehnologii diferite.

Autonomia bateriei din LG Pocket Photo e suficientă să tipăriți 10-15 poze într-o singură sesiune. Cu mențiunea că la un moment dat imprimanta se va încălzi puternic și veți fi avertizați printr-un mesaj că e cazul să luați o pauză și să lăsați sistemul să își revină.

WP_20130817_006

Concluzie: idee bună de cadou pentru un pasionat de gadget-uri

Pentru toți pasionații de gadget-uri, LG Pocket Photo e un produs interesant, care nu strică să fie în colecție. Nu e însă ceva pe care să dați bani și să așteptați o utilitate majoră, imediată.

Cei 700 de lei dați pe imprimantă și aproape 1,5 lei pentru fiecare poză tipărită, sunt niște costuri consistente. Calitatea rezultatului – adică o poză 2×3, cu culori mai puțin intense – nefiind în măsură să justifice costurile.

WP_20130815_021

DAR, pentru un cadou (de oferit sau de primit), ceea ce înseamnă anularea costurilor inițiale, LG Pocket Photo e un gadget ce merită atenția. Sigur va însenina ziua celui ce îl va primi.

WP_20130817_007

Mă gândesc și că un partener de afaceri va fi fericit să primească așa ceva în urma încheierii unui contract, sau cu ocazia sfârșitului de an. Gata, ați prins ideea.

WP_20130817_008

Ați văzut că pe tot parcursul articolului am făcut referire permanentă la LG Pocket Photo prin gadget. Adică ceva interesant, făcut pentru cineva ce se simte bine în compania tehnologiei și e dispus să investească timp și bani în așa ceva.

Din când în când e bine să mai folosim și altfel de produse decât cele clasice, mainstream. Eu chiar mă simt bine să mai încerc și altceva decât smrtphone, tabletă, GPS, laptop etc.

 

Informații: LG

Preț: 699 lei (DOMO)

 

PRO CONTRA
+ funcționează fără cerneală
+ relativ ușor de luat la purtător
+ conectare wireless, nu necesită fire pentru utilizare
+ aplicație software dedicată
– cost relativ ridicat al hârtiei
– format mic pentru poze – 50×77 mm
– calitatea culorilor nu este de nivel fotografic

 

Specificații tehnice:

Dimensiuni: 72.4 x 120.9 x 24.0(mm)

Baterie: Li-Polymer(7.4V , 500mA), Timp de incarcare: 1 Ora 30 Minute

Viteza tiparire: 45 sec

Rezoluție: 313 dpi

Bluetooth: v2.1_EDR

USB: Micro USB (2.0)

Greutate: 212 grame

NFC: Da

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

9 COMENTARII

  1. Buna. Stii cumva unde se poate gasi hartie pentru o astfel de imprimanta? Am tot cautat pe site-uri si nu am gasit. Ms anticipat

    • Tocmai ce am castigat-o la un concurs organizat de Emag, doar ca neavand smartphone imi este nefolositoare. Daca esti interesata te rog scrie-mi.

  2. Ce dimensiune are hartia foto?
    2×3 inteleg ca este formatul dar despre dimensiune nu ai zis nimic!
    Oricum interesant gadgetul.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep