HomeFeaturedFocus102 miliarde de download-uri de aplicații mobile în 2013. 91% sunt gratuite

102 miliarde de download-uri de aplicații mobile în 2013. 91% sunt gratuite

image

Cu câteva luni înainte de finalul lui 2013 Gartner previzionează că la sfârșitul anului numărul de aplicații mobile descărcate din magazinele dedicate va ajunge la 102 miliarde, în creștere substanțială de la 64 miliarde anul trecut. Din astea, 91% sunt aplicații gratuite, și doar 9% sunt plătite.

La nivel de venituri, 2013 va aduce aproape 26 de miliarde USD (în creștere de la 18 miliarde USD în 2012), din care aproape 48% sunt bani veniți din cheltuielile făcute în aplicații și nu direct pentru aplicațiile respective (91% sunt gratuite, așa cum am mai spus).

Dacă este să ne uităm la trend în următorii ani numărul total de download-uri aproape se va tripla iar veniturile vor ajunge la 253 miliarde USD.

Cifrele sunt fantastice din perspectiva dezvoltatorilor de aplicații mobile, lucru ce ar trebui să facă mai dinamică zona.

Conform Gartner, aplicațiile gratuite reprezintă cam 60% din numărul celor din App Store și cam 80% pentru cele din Google Play. Împreună cele două magazine de aplicații au livrat aproape 90% din numărul celor descărcate în cursul lui 2013.

Un alte element interesant: posesorii unor smartphone-uri noi descărcă în primul an mai multe aplicații după care ajung la un număr mediu de 4,9 aplicații descărcate pe lună pe iOS și 6,2 aplicații descărcate lunar pe Android. Cifrele tind să scadă în anii următori ca urmare a maturizării utilizatorilor.

Zona de aplicații mobile e foarte HOT din prisma veniturilor (uneori rapide) ce pot fi obținute cu aplicații bine construite și plasate.

via Gartner

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep